dinsdag 21 februari 2012

1. Mosaic No. 3

Dit is het eerste blokje van Sylvia's Bridal Sampler. Het is een simpel blokje en terwijl ik op de bank lag ziek te wezen, heb ik dit in elkaar gezet. Ik heb er twee stofjes in gebruikt: de donkerblauwe is een batikstof die ik afgelopen zaterdag gekocht heb. Ik vond het wel leuk om toen een batikstofje te kopen omdat ik in de les van zaterdag voor het eerst met batikstoffen gewerkt heb voor de glas-in-lood-techniek (komt in een later blogbericht). Meestal sla ik de kast met batiks over omdat ze niet goed passen bij mijn andere stoffen, maar dit keer trof ik in die kast precies die kleur blauw die ik in mijn hoofd had.
De roosjesstof heb ik vorig jaar in kasteel Cannenburgh op de tentoonstelling gekocht. Ik kocht de stoffen toen om er een in aanbouw van te maken, en daar bleef gelukkig ook stof van over.

Maarre... ik ben dus aan Sylvia's Bridal Sampler begonnen...
Betekent dat... en dat betekent het inderdaad: IK HEB MIJN VADERS QUILT AF!
Ik heb gisteravond de laatste steekjes gezet om de bies vast te maken en nu is hij klaar. Maar waarom dan geen foto?
Allereerst omdat de quilt eerst een sopje moet hebben om alle blauwe lijnen te verwijderen. Ik ben ook heel benieuwd hoe hij er uit ziet zonder die extra decoratie.
Ten tweede omdat ik de quilt eigenlijk wel een echte fotoreportage gun, over de reling van de brug, bijvoorbeeld, of iets anders originelers. En ik ben nu te ziek om naar buiten te gaan.
En ten derde: ik geniet zelf even te erg van de quilt om hem direct in het sop te stoppen. Als je ziekjes bent, is er niets fijner dan onder een quilt weg te kruipen. En hij voldoet in alle opzichten. Mooi! Volgende week gaat hij naar mijn vader toe. Zodra de fotosessie gedaan is, zal ik een volledig fotoverslag op de site plaatsen.

4 opmerkingen:

 1. Super dat de quilt voor je vader af is. Je maakt ons wel nieuwsgierig naar het eindresultaat. Maar dit werkje is ook super leuk met dat mooie stofje. Beterschap.
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben nu wel erg nieuwsgierig, maar geniet er eerst zelf maar even van.

  Het nieuwe project ziet er leuk uit.

  Ik hoop dat je snel weer op de been zal zijn.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke stofjes heb je voor dit blok gebruikt. Ben nu wel nieuwsgierig geworden naar de quilt voor je pa. Je huisjes zijn ook wel bijzonder dat witte randje is mooi gelukt. Maar zoals je al zei ben je meer bezig met quilten dan met borduren bij mij is dat net andersom. Ik heb ondertussen de stof besteld en hoop deze week nog een begin te kunnen maken. Ik heb je in mijn lijst gezet zodat je kan volgen. Beterschap.

  Groeten Miny

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoop dat je heel snel beter bent om die fotoreportage te maken. Ben zo benieuwd!!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.