vrijdag 17 februari 2012

Groen/wit winterhuisje

Vandaag heb ik weer een huisje afgemaakt voor mijn huisjesquilt. Het is een groen winterhuisje, met een sneeuwdakje. Vooral dat sneeuwdakje had wel wat voeten in de aarde, want zo'n zigzagrandje krijg je dus alleen maar met heel veel kleine stukjes. Ik vind dit vaak wel een beetje gepriegel, ik geloof dat ik toch meer een persoon voor het patchwork ben.
Maar dit is een leuke afwisseling!

Ondertussen ben ik ook in de afrondende fase van mijn vaders quilt. Ik heb de hele rand nu gequilt en langs twee randen de bies helemaal vast zitten en langs één rand de bies wel vast, maar nog niet vastgezet aan de achterkant. Volgende week zou het wel af moeten zijn. Mijn planning was dat het morgen af zou moeten zijn, want dan had ik tijdens de quiltcursus mooi even kunnen showen, maar dat is door een ouderavond en gewoon ontzettend veel schoolwerk deze week niet gelukt...
Morgen dus weer quiltcursus, we gaan bezig met glas-in-lood. Mijn moeder gaat weer mee, er was nog ruimte in de cursus en de basisvaardigheden heeft ze nu wel onder de knie. Het is een heerlijk ontspannend middagje en zoiets kan zij op het moment ook echt wel gebruiken.
Posted by Picasa

2 opmerkingen:

  1. Jeetje, wat ben je snel gegaan met je vaders quilt! Knap zeg. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat!
    Winterhuisje is ook leuk geworden!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.