vrijdag 3 februari 2012

Heits Quilt - de rand

De rand van de quilt. Door het donkerbruine heb ik één rechte lijn gequilt. De lichtblauwe rand krijgt een kabelmotief. Dat motief vond ik al zodra ik het zag prachtig. Wat ik me niet bedacht had, was dat je telkens aan en af moet hechten, want dit patroon is niet uit één draad te naaien. Ach ja, dat doe ik dan maar gewoon.
De achterkant van de quilt, omdat je daar nog wat beter het quiltwerk kunt zien. Wat is dit allemachtig veel werk, dit had ik van te voren nooit bedacht. Ik weet inmiddels wel waarom er zoiets als quiltservices bestaan. Toch ga ik dat niet doen. Twee redenen: het is dúúr! Van die kosten kun je gewoon alle lapjes van nog een quilt betalen! En de andere reden: als ik alles met de hand genaaid heb, het patchwork bedoel ik, vind ik het ook wel zo echt dat ook het quiltwerk met de hand gedaan is. Maar het quilten kost ongeveer net zoveel tijd als het patchworken. Maanden. Maar gelukkig houdt mijn vader het nog wel even vol en hoef ik geen compromissen te doen wat het quiltwerk betreft.
Mijn twee fotomodellen zijn lekker onder de quilt gekropen. Lekker bedje maken! En wat is er heerlijker dan terwijl het buitig ijzig koud is lekker onder een quilt te kruipen - ook al is-ie nog niet af -  en vanaf de bank naar de ronddwarrelende sneeuwvlokjes te kijken. Of naar de televisie, dat mocht vanochtend ook even.

1 opmerking:

  1. Het wordt wel heel mooi hoor!! Als-ie straks (eindelijk) af is, mag je wel heel trots op je werk zijn! Leuk dat-ie al in gebruik genomen is door je kinderen!!
    Veel succes er nog mee.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.