zaterdag 7 juli 2012

Basket Medaillon van Kim McLean

Het is toch deze geworden! Ik heb er een hele poos over gedacht en gedubd en deze quilt sprak me toch echt meer aan dan de Hearts and Flowers quilt die ik ook heb laten zien. En hoe vaak maak je nu een applicatiequilt, dan moet je toch gaan voor de quilt die je ècht aanspreekt?

Ik begin er echt niet direct aan, ik moet nog veel meer stofjes verzamelen. Ik word er alleen heel zenuwachtig van als ik iets gevonden heb wat ik echt mooi vind en ik heb het niet in huis. Dan word ik bang dat op het moment dat ik het wel wil gaan maken, het patroon niet meer te krijgen is. Wat best wel een reëel scenario is, niet alles is altijd verkrijgbaar. En ik heb het vermoeden dat meer handwerksters en misschien wel in het bijzonder quiltsters hier last van hebben en dat daardoor die enorme voorraden ontstaan.

Vanmiddag viel het patroon in de bus en ik maakte het pakketje open. Een beschrijving die me nog vrij goed te doen voorkwam. En toen het eigenlijke patroon, levensgroot op soort vloeipapier. Oeps. Nu moet ik nog wel even op quiltcursus navragen wat ik hier nu precies mee moet, want dit is echt anders dan ik tot nu toe heb gedaan. (Als iemand tips heeft, ze zijn zeer welkom!) En dan de stoffenlijst, o jee.... Voor de achtergrondstof heb ik al 7 meter nodig. Zelfs al neem ik een goedkope stof, dan nog loopt dat behoorlijk in de papieren. Ik begin wel te begrijpen waarom de applicatiequilts als de luxere beschouwd worden. En dan ben ik nog blijer dat ik voor een patroon gekozen heb dat me echt wat zegt.

5 opmerkingen:

 1. Das Muster ist traumhaft,das wird ein super schöner Quillt.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is een hele mooie quilt die je hebt uitgekozen! Veel succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Das ist ein sehr schöner Quilt.
  Ich wünsche dir viel Spaß beim Nähen dieses Projekts.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie quilt. Snap dat je die wil gaan maken.
  Ga je volgen, want ik wil die van jou natuurlijk ook af zien.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige quilt, ik vind dat altijd zo knap dat mensen dit kunnen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.