zaterdag 21 juli 2012

Grumble...

Dit is blokje D7, Robbing Peter to pay Paul. Nou ja, een kwart ervan dan, want ik had vier zulke blokjes moeten maken, in twee kleurstellingen. Het had zo mooi kunnen zijn. Maar honderden spelden later, heb ik alleen nog maar dit kwartje in elkaar en moet ik toegeven dat ik verslagen ben door dit blok. Ik weet niet hoe ik dit moet maken, de bolling past telkens niet in de holling en inmiddels snap ik niet hoe ik dit ene stukje wel voor elkaar heb kunnen krijgen. Nou ja, met heel veel bloed, zweet en tranen, maar dat hielp dus niets bij de andere stukjes. Ik heb gepriegeld, uitgehaald, opnieuw gepriegeld en na meerdere keren proberen had ik er gisteren genoeg van. Ik bedacht al een alternatief blok, met dit ene gelukte stukje als middelpunt. Maar dan heb ik dus niet de echte Sylvia's Bridal Sampler, dan is het me dus niet gelukt. En falen, daar heb ik nu ook weer niet zo heel veel zin in. Dus volgende week zaterdag maar eens op les vragen. Ik heb wat verkeerd gedaan, maar wat, dat weet ik nu nog niet.

Ondertussen was ik ook wat bezig geweest met een applicatieblokje E4 Indiana Rose, gewoon omdat ik zin had in applicatie. Dat was ook vrij vlot over. Grumble. De roos zelf zat in korte tijd en mooi vast. Maar daarna kwam het blad en daar zat ik zo te knoeien met de naadtoeslag, daar had ik gewoon niet genoeg van. Ook maar weer even op les vragen. Het is me inmiddels zeer duidelijk waarom er zoiets als quiltles bestaat. En het is me ook duidelijk dat ik nog maar een beginnende quiltster ben na die twee jaar oefenen. Nog heel veel jaartjes te gaan, ik ben gelukkig naar maar 32.

6 opmerkingen:

 1. soms zien dingen er heel eenvoudig uit totdat je ze zelf gaat doen. Ben ook nog maar een beginner en weet nu dat ik dit dus nog niet moet gaan doen hahaha... Blijf nog even bij de rechte lapjes.
  Vaak als je het even weglegd lukt het als je het weer oppakt wel. Even laten bezinken dus. Het is nu weer voor met een boek de tuin in.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ook niet de makkelijkste blokken die je hier beschrijft maar het komt zeker goed want je wilt het heel graag.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daarom lukt het bij mij en quilten niet zo goed. Ik heb het ook ooit geprobeerd, maar nooit kwamen de hoekjes mooi op elkaar en paste het geheel. Dus hou ik het maar lekker bij borduren. En bewonder ik elke quiltster. Ik hoop dat je het toch nog in elkaar krijgt, want het is zo frustrerend als het niet lukt. Veel succes nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor de reacties!

  @Marguerite, ik heb het nu een aantal keer geprobeerd, maar heb de moed even verloren. Bij mijn volgende poging ga ik in ieder geval niet direct alle lapjes tekenen, maar slechts van één kwartje, dan weet ik daarna of het past.

  @Guusje, ik hoop het! Dit is het eerste echte probleem waar ik in mijn korte quiltcarrière aangelopen ben. Maar je geeft me goede moed.

  @Tania, borduren is ook een prachtige hobby, ik doe het ook nog steeds heel graag. Ik quilt ook alleen maar met de hand, want met de naaimachine krijg ik de lapjes beslist niet goed op elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben bezig met de appelklokhuisjes quilt, de klokhuisjes (apllecores) kan ik stempelen!, dan heb je overal evenveel naadtoegift, Bij zulke kleine stukjes (Robbing Peter etc.) heb je een kleine naadtoegift nodig, bv. 4 tot max. 6 mm. en echt, je moet inknippen in de naadtoegift. Kijk eens bij klokhuisjes/applecores en dan video, dan kom je veel tutorials/handleidingen tegen. Het geheim zit hem in het een heel klein beetje stretchen /uitrekken tijdens het naaien, echt maar een heel klein beetje, Succes, de aanhouder wint.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Anoniem, bedankt voor de tips! Ik had zeker even de video bekijken!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.