zaterdag 5 januari 2013

Grote opruiming, grote beslissingen en een give-away!

Ik ga één van mijn handige ikeakastjes kwijtraken die ik gebruik voor mijn handwerkspullen. Ooit waren ze aangeschaft als speelgoedkastjes, maar toen nog niet echt nodig, dus ik heb ze handig geconfisqueerd voor mijn handwerkspullen. Eerst één bak, een tweede bleek ook geen speelgoedoverschot op te leveren en al snel waren alle zes bakken (verdeeld over twee kastjes) voor mij. Daar gaat verandering in komen. Mijn man heeft op zolder een speelgedeelte voor de jongens ingericht waar hun Lego permanent kan staan. En daar gaat één van de kastjes naar toe, zodat de Lego die alweer gesloopt is, ook weer opgeruimd kan worden.
En nu had ik dus wel te maken met een handwerkspullenoverschot.
Op zolder staat al een kastje waarin ik mijn spullen heb die ik niet vaak gebruik. Gisteren ben ik eens door dat kastje heen geweest. "O ja, dat had ik ook nog!" was de meest gedachte gedachte. "O wat mooi! Daar moet ik echt eens mee bezig!" dacht ik ook geregeld. En soms: "O ja, daar ben ik ooit aan begonnen. Maar ik ga het echt nooit afmaken!" En de spullen die in die laatste categorie vielen, wat hebben die nog in mijn handwerkkast te zoeken? Dus ik heb ze weg gedaan. Moest ik wel even bij slikken, hoor, want er zaten al best wel veel uurtjes in. Een aantal Stitch-Alongs zijn zo verdwenen, maar ook een grote HAED (Impossible dream), waaraan ik al wel 4 pagina's geborduurd had, maar waarvan ik er ook nog zo'n 30 moest. En dat zou toch nooit gaan gebeuren, dat wist ik nu al wel.
Dus op deze manier zijn er een aantal UFO's gewoon in de prullenbak verdwenen. Tja...

Maar niet alles hoefde direct de prullenbak in. Er waren ook een aantal zaken die voor mij niet meer nuttig zijn omdat ik tegenwoordig meer quilt dan borduur, maar die voor fervente borduurster misschien nog wel heel handig zijn.
De spulletjes die nog mooi waren en nuttig heb ik er dus uitgezocht en natuurlijk kan ik die gaan verkopen, maar veel leuker lijkt het me om er een give-away van te maken. Als bedankje, dat jullie toch altijd mijn blog lezen en lieve berichtjes achterlaten!

Wil je meedoen aan de give-away, laat dan even een berichtje achter met wat je graag zou willen winnen. Volgende week zaterdagmiddag (na 14.00 uur) zal ik de namen van de winnaars trekken.

Het gaat om het volgende:

1. Een tijdschrift 'CrossStitch Card shop'  Allemaal kleine patroontjes, geschikt voor kaarten, maar ook voor kussentjes of verwerkt in quilts. Het is in het Engels, maar voor dat patroontjes maakt het niet uit. Het is nummer 73. Het tijdschrift ziet er nagenoeg nieuw uit, ik heb er maar één keer iets uit gemaakt.

2. Het originele patroon voor het kleine borduurwerkje 'Late Knight Snacking'. Ik heb het een keer voor een vriendin van mij gemaakt.

3. Een compleet viltpakketje voor een kevertjeshuis. Ik heb het ooit gekregen, maar ben er nooit aan begonnen, dit is niet echt mijn ding.

4. Een Rico-Design boekje voor het borduren van handdoeken. Hieruit heb ik er al heel veel gemaakt. Het boekje ziet er wel gebruikt uit, maar is nog prima in staat voor een tweede ronde.


5. 'The minstrel'  van Theresa Wentzler. Het gaat om het borduurpatroon en ik heb een stukje linnen erbij gedaan met volgens mij de juiste afmetingen.

6. Een stuk borduurstof, witte aida 14 count, afmetingen 55x60 cm.

7. Een stuk borduurstof, witte aida 18 count, afmetingen 65 x 80 cm.


Veel plezier met de give-away!

7 opmerkingen:

 1. Hoi Sjoukje,
  dat zal een aardige klus geweest zijn, wel een heel leuk idee om je overgebleven spullen zo te verdelen.
  Ik doe graag mee aan je give-away en dan voor No Late Knight Snacking.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooh, wat leuk in het nieuwe jaar, zo'n give away! Ik heb wel intresse in de stukken stof witte aida. Komt altijd van pas ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je het op deze manier gaat doen. Graag had ik ook meegedaan met je give a way!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat heb je opgeruimd als ik het zo lees, knap dat je zomaar eea weg kon gooien ik kan dat nooit. Leuk ook dat je er een give away van maakt. De 18 count aida lijkt me erg mooi, ik zou hier graag voor mee willen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een klus, leuk dat je je spullen op deze manier gaat weggeven. Ik doe graag mee met je give away. De card shop of het boekje van Rico zou ik best een kansje op willen maken. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ai!!
  gooit ze een HAED weg??? Tja...dat was dus echt een impossible dream geworden...jammer maar ik begrijp je wel.
  Ik doe graag mee met je give-away.
  Het laatste patroon met de stof lijkt me wel een uitdaging voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn grote liefde op handwerkgebied is quilt en vilt, ik doe ook graag mee met de give away en ga voor het viltpakketje.

  Knap van je dat je zo kunt opruimen, ik heb altijd wel weer een smoes om iets te bewaren omdat ik er dit of dat mee zou kunnen doen...ja je leest het goed...zou kunnen doen ;-)
  Ik moest eigenlijk ook aan het opruimen gaan. Maar o wat is dat moeilijk zeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.