vrijdag 4 januari 2013

Terugblik op 2012

2012 zal voor altijd het jaar zijn waarin mijn vader overleed. Op handwerkgebied heb ik dit uitgedrukt in deze kwart logcabin quilt die ik speciaal voor hem gemaakt heb. Ik ben er in augustus 2011 mee begonnen, toen bleek dat mijn vader terminaal ziek was. De quilt is helemaal met de hand gemaakt en ook met de hand gequilt. In februari 2012 was de quilt klaar. Mijn vader heeft er dus gelukkig nog een paar maanden van kunnen genieten voordat hij overleed op 3 juni. Hij gebruikte de quilt vooral toen hij eenmaal in de woonkamer in bed lag. Nu heeft mijn moeder de quilt, een stukje warmte in deze moeilijke tijd.

Mijn vaders quilt was de eerste quilt die ik afrondde. Maar dit was de eerste quilt waaraan ik begon. In januari 2011 ben ik gestart met een quiltcursus en in dat jaar had ik de blokken ook wel af. Maar het eigenlijke quilten heb ik in het voorjaar en de zomer van 2012 gedaan. Alles in deze quilt is weer met de hand gedaan. Voor een eerste poging op quiltgebied vind ik hem best geslaagd!

En natuurlijk Sylvia's Bridal Sampler! Ik ben er in februari 2012 mee gestart, dus ik ben er bijna een jaar mee bezig. Ik ben nu bezig met het 65ste blokje, op deze foto zie je er 60. Ik schreef in mijn vorige blogje als goede voornemen dat ik het patchwork af hoop te krijgen. Dat was wel erg hoopvol, omdat ik na de 140 blokken, ook nog een patchworkrand van gesplitste LeMoyne sterren wil maken. Eigenlijk ben ik heel tevreden als ik de blokjes af kan krijgen. Dus het goede voornemen komt op het maken van 75 blokken neer. Wie weet!

Ik heb ook weer eens wat geborduurd. De kerstsok voor mijn man heb ik afgekregen, dat was een goed voornemen van het vorige jaar. Ook leuk als een goed voornemen wel lukt!
Ik heb ook wel gewerkt aan de afghan, maar daar heb ik niet zo heel veel aan gedaan. Nu wil ik eens een jaar daar wat meer aan doen. En eigenlijk ook nog een kerstsok. Ach, gewoon twee uurtjes minder slapen elke nacht, dan moet het lukken!

Een leuk klein projectje tussendoor was dit kerstquiltje. Het was in twee weken af, daarna heb ik mijn aandacht weer aan andere quiltkwesties besteed.

En het laatste project van 2012 waar sinds de winter ineens weer meer tijd in is gaan zitten. Het huizenproject. 2012 was het jaar van de huisjes, voor heel veel quiltsters van de kleine huisjes (van 7,5 cm!) maar die waren aan mij niet besteed, hoe leuk ik ze ook vond. Ik heb deze huizen met foundation piecing gemaakt en mijn oudste zoon vindt ze fantastisch. Het is geen recente foto, inmiddels zitten alle blokken aan elkaar en zit er ook een donkerblauwe rand om de quilt heen.

Terugkijkend heb ik nog best wel veel gemaakt! Ik hoop op een vergelijkbaar 'vruchtbaar' jaar voor 2013. En natuurlijk wens ik jullie hetzelfde toe!

5 opmerkingen:

 1. Schöne Sachen hast Du 2012 gemacht. Der Quilt für Deinen Vater ist wunderschön und eine ewige Erinnerung an die Zeit.
  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik vind hem super mooi gedaan, en dat voor een eerste keer ,trots zijn op je zelf mag,ben zelf ook pas met quilten begonnen maar er gaat erg veel tijd in zitten daar ben ik onder tussen wel achter succes er mee gr mery

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik die prachtige quilten van je zie, zou ik het toch ook nog eens willen proberen. In 2011 ben ik eens met een cursus begonnen, maar het borduren trok me toch meer aan. Wie weet in de toekomst als ik nog eens een zakje extra tijd vind...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat een mooie quilt heb je gemaakt en dat terwijl je nog maar heel kort quilt, heel knap hoor en die quilt voor je vader is wel heel erg bijzonder geworden, echt prachtig. En wat fijn dat hij hem nog heeft kunnen gebruiken. Je hebt een geweldig doel voor dit jaar alle blokken af is zeker nog een heel werk en de kerstsok die vind ik gewoon prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je stond altijd bij mijn favorieten, maar door een nieuwe computer was ik al mijn favorieten kwijt. Ik wil je nog condoleren met het overlijden van je vader. Ik was toenterijd bezig met een quilt voor mijn schoonmoeder. Ik heb haar de quilt rond Pasen 2012 gegeven en wonderbaarlijk genoeg leeft zij nog steeds (wel nog steeds ziek en ze wordt steeds slechter). Anyway: toen je bezig was met de quilt voor jouw vader en ik tegelijkertijd met de quilt voor mijn schoonmoeder, vond ik dat wel heel bijzonder. Ik ben blij dat ik je blog weer gevonden heb!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.