zaterdag 19 januari 2013

Huisjes

Op het moment ben ik steeds blokjes van 5 bij 5 cm aan elkaar aan het naaien. Ze vormen een brede rand om de huisjes heen. Bont, maar wel erg leuk, want veel van de stofjes heeft mijn zoon zelf uitgekozen voor de quilt. Bovendien, een kinderquilt mag wel wat kleur bevatten, toch?
Er moet nog één rand aan. Daarna wil ik er weer een smalle donkerblauwe rand omheen, 3 cm breed, denk ik. En dan komt er nog een bredere groen met blauwe streepjesstof omheen die mijn zoon me anderhalf jaar geleden voor mijn verjaardag gaf. En dan nog nadenken over het biesje. Het mooist zou ik die rode stof vinden die de huizenblokjes ook omlijst, maar die heb ik niet meer, die is op. Ik denk dat ik vanmiddag op quiltcursus maar even een strookje van een andere helderrode stof uitzoek, die er in ieder geval op lijkt. Alle andere rode stoffen die ik heb zijn een flinke tint donkerder (zie bijvoorbeeld de rode stippenstof schuin onder het groen winterse huis en het blok met de lucht vol met sneeuw.
Even een close-up om te laten zien wat voor stofjes er in de rand verwerkt zitten. Ik vind die kleine huisjesstof echt heel leuk, ze passen heel mooi in die blokjes van 5 cm. Die huisjes zitten her en der verspreid in de blokjesrand.
Tijdens het maken van de foto's kwam mijn jongste zoon (3 jaar) ook even buurten. Hij wilde wel even poseren met de quilt. Op deze foto kun je ook zien hoe de quilt hangt: voor de boekenkast. Hij is nog vrij licht, dus met enkele boeken op de rand, hangt de top wel voor de rijen boeken. Ik vind het handig om de quilt steeds te zien als ik de volgorde van de blokjes moet bepalen. Op dit soort momenten voel ik wel de behoefte aan een designwall, maar dan eigenlijk op de plek van de televisie, of zo, dat ik er altijd zo naar kan kijken. Ik denk niet dat ik mijn man zo gek krijg.
En ook nog even een foto van mijn oudste zoon (5 jaar) voor wie de quilt bedoeld is. Hij vindt hem prachtig, hoor, maar kon nu even niet heel veel enthousiasme opbrengen. Vandaag is hij niet zo fit, al overgegeven en hij hoefde geen hap eten. Dan maar lekker op de iPad spelletjes spelen. Daar is hij niet snel te ziek voor. Maar wat is hij met zijn 5 jaar al groot!

Mijn jongste krijgt ook nog wel zijn eigen quilt, maar dat is een plan voor volgend jaar. Je kunt niet alles tegelijk, tenslotte. Hij mag tot die tijd gebruik maken van mijn quilt die standaard beneden ligt, want er is elke dag wel iemand die gebruik wil maken van het dekentje.

Tot slot: woensdag heb ik de enveloppen voor de give-away op de post gedaan. Van twee mensen heb ik al iets gehoord over de ontvangst en eigenlijk verwacht ik dat iedereen het inmiddels ontvangen heeft (ik weet alleen niet hoe lang de post erover doet naar België). Ik hoop dat jullie er blij mee zijn!

P.s. Ook elders een heel leuke give-away: De Quilthoeve heeft een Sneeuw Give Away. Van zulke lieve stofjes gaat toch alles smelten? In Friesland ligt helemaal geen sneeuw, maar toch doe ik zeer dankbaar mee.

5 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige quilt wordt dit. Ik vind de lapjes met de huisjes ook helemaal te gek.
  Hier geen sneeuw maar wel harde wind. Wordt geen schaatsten vandaag. Sneeuw mag ook niet komen. Jongste mag vanavond de vlag dragen bij de wedstrijd Heerenveen-Heracles. Dus we willen geen aflasting. Helaas hoeven we niet te rijden dus we zullen het niet live meemaken.
  Groetjes en wat een super lapjes liet je zien, ga er ook even kijken.
  Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke foto's van je kinderen!
  En je quilt wordt erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Marguerite,
  Wat spannend, dat je jongste (zoon?) de vlag mag dragen bij de voetbalwedstrijd! Dan is hij dicht in de buurt, ik woon in Heerenveen. Ben vanmiddag juist in Earnewâld, want daar is de quiltcursus. Jammer dat je niet live kunt zien hoe hij de vlag draagt.
  Groetjes, SJoukje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je lap wordt zo prachtig mooi, helemaal super.
  Groetjes, Amarins

  PS. BEdankt voor het prachtige borduurblad.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gave quilt wordt dit met die huisjes. En de stofjes zijn goed gekozen, knap gedaan! Mijn kinderen mochten toen ze klein waren ook eens zelf kiezen, grappig als ik ze nu terug zie. Een fel rode rand lijkt me inderdaad leuk, en juist leuk als het een ander rood stofje is.
  Groetjes
  Annemieke

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.