dinsdag 5 maart 2013

Blok 27 van de afghan is af!

Blok 27 is af en het is erg leuk geworden! Het borduurproject dat mijn moeder en ik zes weken bedachten, werkt! Ik probeer elke dag een half uur te borduren. Het lukt niet altijd, maar dan pak ik op een andere dag gewoon een uur. Zo komt er toch elke week zo'n drie à vier uur borduurtijd bij. Hoeveel steekjes dat dan weer zijn, weet ik niet, maar het schiet dus toch wel op!

Hier is even een foto van het blokje in close-up. Leuk toch, die bloempotjes. De afghan vormt een plaatje zoals ik dat zelf ook wel graag in mijn achtertuin zou zien.

De rechterhoek van de afghan is nu af. Allemaal bloemetjes, een mooie gieter, een prachtig vogelhuisje. Voorjaarsstemming! Past wel bij vandaag, bij die eerste heerlijke lentedag!

15 opmerkingen:

 1. Die Stickerei ist wunderschön.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze is en blijft zo mooi, je bent lekker opgeschoten, prachtig. Top idee trouwens, zo komt hij toch heel langzaam gewoon af. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schitterend werk, ik had hem vandaag weer eens uit het stof geplukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. It is a fantastic work!
  Lovely patterns and beautiful stitching!
  Well done

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Eine wunderschöne Stickerei.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O wat mooi, wat een goed systeem hebben jullie bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie afghan! Prachtige kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt inderdaad een goed systeem, je gaat flink vooruit.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Joh, wat een beeldschoon borduurwerk!
  En errug slim zo'n schema van een half uur per dag. Ik ga je vorderingen volgen hoor want ik vind hem echt heel erg mooi worden.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Sjoukje, je kent mij niet, maar ik lees jouw blog al een hele tijd. Ik vind de afghan prachtig. Ik heb dit patroon ook al een poosje en de originele stof is moeilijk te krijgen. Mijn vraag is: Vind je het vervelend als ik jouw manier van blokken maken, ook gebruik? Welke 2 tinten groen heb je hiervoor gebruikt en hoe groot is jouw lap stof?
  Groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Marlies,

  Natuurlijk kun je hetzelfde patroon gebruiken, je kunt het uit de foto's wel opmaken, denk ik.
  Ik gebruik dezelfde kleuren groen als die in de blaadjes, 3362 en 3348, zijn dat volgens mij. Ik heb geen idee hoe groot mijn lap stof precies is, maar dat kun je wel uitrekenen. Het ligt er natuurlijk ook aan hoeveel draadjes op de cm je hebt. Ik gebruik jobelan, dat vind ik een mooi aftelstof en hij is lekker soepel.
  Veel plezier met de afghan, ik moet ook nodig weer wat steekjes maken....!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dankjewel voor de informatie, Sjoukje. Ik wou ook de jobelan gebruiken, maar toen ik begon uit te rekenen zou mijn lap kleiner zijn dan de originele afghan stof, daarom mijn vraag.Het patroon van de rand kan ik inderdaad op de foto's zien.
  Groetjes, Marlies

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hallo Sjoukje, wat wordt (mijn Faoriet) je afghan mooi, Wil deze zelf ook een keer maken. Hoop dat ik een keer aan het patroon kan komen daarvoor. ZElf ben ik ook een druk baasje met al dat handwerken. Ga zo door, het volgen van jouw vorderingen blijf ik volgen omdat ik dat heel erg leuk vind.

  Groetjes van je naamgenoot

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.