vrijdag 22 maart 2013

Kippetjes

Zaterdag was het weer tijd voor quiltclub en mijn moeder en reden weer naar Earnewâld. Zoals altijd was het weer erg gezellig. Het is altijd erg inspirerend om het werk van de anderen te zien. We zijn pas twee jaar geleden met quilten begonnen, maar wat kunnen we al veel!
Ik zal volgende keer eens vragen of ik ook foto's van hun werk mag maken. Een van mijn quiltclubvriendinnen houdt zelf ook een weblog bij: http://utfrysland.blogspot.nl . Ze heeft een ongelofelijk tempo en maakt erg mooie dingen.

Deze keer was het Quiltkabinet helemaal in paasstemming. Er stonden een paar grote takken en daarin hingen allemaal paaskipjes. Ik wilde geen nieuwe dingen oppakken, maar op de paaskipjes werd ik toch op slag verliefd. Direct op zaterdagavond maakte ik mijn eerste paaskip, dat diertje is met mijn moeder mee vertrokken.
Op zondag maakte ik toen nummer twee en drie. Het is niet moeilijk. Wel een beetje jammer dat ik nu pas op de foto zie dat de kinderen de kraaltjes van de pootjes helemaal tegen de kip aan hebben geschoven, maar die horen dus onderaan de pootjes te zitten.

Over de kinderen gesproken: zij waren eveneens direct verliefd op de kippetjes. De oudste wilde ze mee naar school en de jongste at zijn boterhammetje niet op voordat er een kip naast hem op de bank zat. Deze paarse is de favoriet van de jongste en de gebloemde hierboven die van de oudste.
Eén kip is dus nog niet uitverkoren en zij verschuilt zich maar tussen de takken (zie je ook de tak met katjes? Die vond ik in het bos, er was een hele stapel afgesneden, daarvan heb ik een paar takken meegenomen). Ik vond dat er toch ook een geel kuikentje bij moest zijn, dat is dan maar mijn favoriet.
Mooie voorjaarstakken dus in huis, met kippetjes en eieren. Dat de eieren van chocola zijn, hebben we nog maar niet aan de jongens verteld; dan zou er allang geen één meer in hangen...!

5 opmerkingen:

 1. Die kippetjes zijn echt leuk! Niet te verwonderen dat de kinderen er gek op zijn.
  Wel jammer, als ik op de link klik naar de blog van je vriendin, krijg ik een foutmelding "blog niet gevonden".
  Misschien een typfoutje in het adres?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ook hier zijn ze gek op de paastak, maar zulke mooie kippetjes hebben we er niet in. Ze zijn super leuk. Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Tania, bedankt voor de melding, de punt van de zin was in het adres gekomen, waardoor de link niet werkte, ik heb het in orde gemaakt.

  @Tania en Amerins, bedankt voor je reactie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Sjoukje.
  Ik heb vandaag mijn stoute schoenen aangetrokken en ook een kippetje gemaakt. Anders is pasen alweer voorbij. Ze zijn echt leuk en het maken is niet moeilijk. Ik ben benieuwd,wat de kleinkinderen er van vinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.