zaterdag 28 december 2013

Wasdag

Hij wil me altijd zo graag helpen. En lang niet alles kan, maar met dit klusje kon hij me echt de helpende hand bieden. En nee hoor, onze wasmachine is niet stuk. Dit zijn geen kledingstukken, maar mijn batikstoffen die ik heel graag een behandeling met Retayne wilde geven na de benauwde momenten met de schapenquilt. Retayne moet het bloeden van de stof tegenaan en dat is zeker handig als je een applicatiequilt met batiks wilt gaan maken, zoals ik van plan met het bloemenmedaillon van Kim McLean.
De eerste ronde doorroeren was iets te heet voor de kleine meneer (je moet water van 60 graden Celsius gebruiken), dus toen gebruikte hij een houten lepel. Later toen het water al wat afkoelde, wilde hij er toch heel graag met de handen in. Daarna maar goed handjes gewassen, zijn handjes moeten nog groeien, dan moet het huidje niet gefixeerd raken...

Nadat de batiks in verschillende kleursamenstellingen hadden geweekt in de Retayne heb ik ze allemaal een kort wasje in de machine laten draaien. Met wat wasverzachter erbij, dan schijnen batiks iets gemakkelijker te appliceren. En natuurlijk ook een paar ColourCatchers erbij, die wonderbaarlijk genoeg wit er weer uit kwamen. Retayne werkt echt!
Na de droger had ik deze wasmand vol verkreukelde lapjes, maar in de droger worden de vouwen toch altijd minder diep dan als ze er aan de waslijn indrogen, bovendien worden de stoffen ook zachter van de droger.

Na bijna twee uur strijken had ik 's avonds deze mooie stapeltjes weer. Ik kan haast niet wachten! Mijn vingers jeuken!

5 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.