zaterdag 7 december 2013

Rijkdom

Gisteren in de namiddag werd er hard op het raam gebonsd. Het hart zat bij de kinderen in de keel: even daarvoor had Zwarte Piet al gebeld dat het bijna zo ver was. De jongens vlogen naar de voordeur en troffen daar de zak aan. Met één cadeautje er in. Een beetje beteuterd pakten ze de doos kleurpotloden uit die ze gezamenlijk kregen. Blij waren ze er wel mee, 60 kleurpotloden, nu hadden ze alle kleuren van de hele wereld!

Gelukkig zat er een briefje op het pakje. Verstop-Piet was weer eens bezig geweest: de rest van de pakjes lagen in het hele huis verstopt en op elk pakje stond een aanwijzing voor de volgende. Een dolle speurtocht begon. De hints waren in eenvoudige bewoordingen opgesteld. Dat had Sint met opzet gedaan, want zo kon Quintijn, die net in groep 3 zit en leert lezen, ze al spellend voorlezen.
Om de beurt gingen ze met een volwassene op pad naar het volgende pakje, omdat al bij de eerste pakjes bleek dat het anders een hardloopwedstrijd werd, waarbij de kans op gewonden met elk pakje toenam.
Ze zijn verwend. Sint had voor Quintijn een Lego vakantiehuisje mee en een Bouwmeester Lego boek. Vooral dat laatste vond ik prachtig: 18 korte verhalen met bouwtekeningen en 140 steentjes die je met die bouwtekeningen kunt maken. En dat dan ook nog in piratenthema. Quintijn was overdonderd. Hij kreeg een leesboek, een robotwekker en een pyjama. En natuurlijk een chocoladeletter Q. "Dit is mijn geluksdag!" zei hij stralend. "Ik heb alleen maar dingen gekregen die ik ook heel graag wou!"
Dante staat helemaal in Playmobil-modus. Voor hem had de Sint een stoomboot met Sint en een Piet meegebracht. Zelfs Amerigo stond op de stoomboot en een heleboel pakjes. Drie Pieten bleken in een ander pakje te zitten. Verder werd Dante nog verrast met een opbouwbare knikkerbaan. Tot zijn pakjes behoorden ook een pyjama, een voorleesboek (Het echte jongensvoorleesboek, met ridders, dino's en piraten) en een chocoladeletter D.
Toen hij de stoomboot had uitgepakt (zijn laatste cadeau) stond hij te hippen van plezier! Het hart van Sinterklaas klopte ook een beetje sneller.

Zo komt het dat nu op de day after, de lego piraat ineens een compagnon van Sinterklaas is, met zijn schat kunnen ze extra cadeautjes kopen. Samen bezoeken Sint, de piraat en de pieten de kinderen in het lego vakantiehuis. Tot slot gaan ze nog even met z'n alleen van de glijbaan!

Maar mama zit ook te glunderen, hoor. Terwijl de kinderen zo lief spelen, zit zij (ik dus) lekker aan tafel te tekenen. De laatste blokjes van SBS...  Op tafel liggen de prachtige batiks waarmee Sint haar verrast heeft.
Een groot stuk crèmekleurige stof zat er ook bij, groot genoeg voor het centrum van de applicatiequilt die gemaakt moet gaan worden met de batiks.

Op een stoel ligt de bijna af top van de SBS, samen met 6 meter achterkantstof die Sint had uitgekozen. Steeds kijkt ze er weer even naar, zo mooi vindt ze het.
En ondertussen geniet ze na van het mooie feest van gisteren, gevierd met ons gezin en met oma, die het ook reuzegezellig vond. Wat is deze mama dankbaar voor alles, voor die rijkdom. Natuurlijk voor de mooie cadeaus, maar bovenal voor haar gezin, vier prachtmensen om haar heen.

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk om te lezen.
  Dit jaar bij ons geen Sinterklaas. Jongste vraagt nu wel de hele tijd; doen we wel wat met kerst?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk die speurtocht, deden wij vroeger ook... Maar zoonlief is nu 21... Dan stopt zoiets.... Raar hè ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een heerlijke tijd voor kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.