dinsdag 31 december 2013

Terugblik op 2013

2013 was een goed jaar voor ons. Op ons werk hebben we het erg druk gehad, maar we konden het goed aan. Tijdens de zomer hadden we een heerlijke vakantie in Oostenrijk. Natuurlijk blijven we mijn vader missen, dat verlies blijft vers aanvoelen, ook al is het al anderhalf jaar geleden. Toch voelde het dit jaar weer gemakkelijker om het normale leven op te pakken. Ik weet dat dit voor mijn moeder anders is; zij wordt elk moment van elke dag geconfronteerd met de lege plek die mijn vader achterliet. Ik hoop dat we haar tot een goede steun geweest zijn.
In september startte Dante met de basisschool en dit vond hij direct fantastisch, ook al werd hij pas vijf weken later 4 jaar. Quintijn startte in groep 3 en hij vond het lezen eerst een hele uitdaging, maar hij heeft de zaken nu voor elkaar.
Manlief heeft 78 boeken gelezen, wat zijn doel ook was, hij wilde 1,5 boek per week lezen. Ik heb veel minder gelezen, maar mijn ontspanning zocht ik dan ook in het handwerken. Daar heb ik veel tijd aan besteed en ook dit jaar was best wel weer productief!

 Ik heb de huizenquilt voor Quintijn afgerond. Hij is er dolgelukkig mee en speelt er heel vaak mee! Op onderstaande foto doet hij alsof hij in een wiegje ligt met twee stoelen tegen elkaar aan geschoven.Het kerstproject van dit jaar was vrij omvangrijk, daar zitten heel wat uurtjes in. Toch ben ik helemaal tevreden met dit leuke quilten: hij hangt nu al het grootste deel van december de muur boven de piano op te fleuren. Ik zal hem serieus missen als ik morgen de kerstspullen weer opruim!

Dantes Schapenquilt. Hij is er ook blij mee, maar Dante heeft geen zitvlees. Hij heeft er nog nooit langer dan een kwartiertje onder gelegen, maar hij vindt het wel super dat hij zijn eigen deken heeft, met Shaun het schaap erop. De deken doet ook in zijn spelen wel vaak mee. Prima, dat mag ook, is hij stevig genoeg voor! Op onderstaande foto ligt hij in zijn 'wieg'.En dit was de grootste klus van het jaar: 75 blokjes van Sylvia's Bridal Sampler.  Da's toch anderhalf blokje per week, terwijl ik daarnaast nog heel veel andere dingen deed.
Ik heb genoten van deze sampler, het was erg leuk om te doen en ik heb er heel veel van geleerd.

En wat betreft mijn goede voornemens aan het begin van dit jaar?
 1. Het patchwork voor de Sylvia's Bridal Sampler afmaken. Dit is gelukt!
 2. De huisjesquilt afmaken en quilten . Ook gelukt!
 3. De afghan (borduurwerk) afmaken.  Hartstikke mislukt. Ik heb haast nooit geborduurd.
 4. Nog een kerstsok borduren. Eh...
 5. Geen andere projecten starten!!! Ook behoorlijk mislukt. Ik heb de Schapenquilt zo even tussendoor gedaan en ook het kerstproject had ik niet ingecalculeerd.
Wat kan ik hier van leren?
Misschien hebben goede voornemens wel niet zoveel zin. Mijn goede voornemen voor dit jaar is dat ik ze niet maak.
Natuurlijk heb ik wel plannen voor 2014:
- een goede start maken aan het Bloemenmedaillon van Kim McLean
- een flink stuk quilten van de SBS
- als ik er zin in heb eens een blokje van de Dear Jane maken
- verrassingsquilt voor mijn man maken, iets in het wiskundige thema.
- toch echt wat vaker borduren, ik vind dat ook zo leuk!

Wat is dan het verschil tussen plannen en goede voornemens? Ik hoef me er niet aan te houden. Ze kunnen niet mislukken. Ik mag gewoon lekker doen waar ik zin in heb en alleen dat al maakt mijn handwerktijd zinvolle tijdsbesteding. Lekker leven en blij zijn. Dat is een goed voornemen, toch?

Ik wens jullie een goed uiteinde en een fantastisch, liefdevol en creatief 2014! Tot volgend jaar!

5 opmerkingen:

 1. Du hast wunderschöne Sachen gemacht in 2013.
  Alles Gute für das Neue Jahr.
  Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je een productief jaar gehad op quiltgebied. Met hele mooie resultaten, echt iets om trots op te zijn!
  Een heel gelukkig, gezond en creatief 2014!!
  Groeten,
  Jetta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt prachtige quilts gemaakt en de SBS sampler helemaal af geweldig hij is prachtig geworden de kleuren zijn zo mooi samen. Knap van je man om zoveel boeken te lezen. De Afghanistan daar ben ik ook mee begonnen en daar wil volgend jaar ook vele steekjes in zetten. Ik wens jouw en je dierbaren een goed, gezond en creatief 2014 toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je scapenquilt blijf ik leuk vinden. Je hsd een productief jaar hoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.