woensdag 15 januari 2014

Bubbels en blaadjes

Woensdag is mijn huishouddag. Ik sjees en sjoef dan door het huis, maak wc's schoon, boen overal, verschoon bedden, vouw de nodige wasjes op, stofzuig overal, dweil ook nog wat en verdeel het speelgoed weer over de juiste plekken in huis. Druk dagje dus, maar ook wel leuk: het geeft me altijd een heerlijk voldaan gevoel als alles dan weer gedaan is en het huis weer spik en span is.
Toch was dit mijn laatste echte huishoudwoensdag. Vanaf volgende week ben ik ook op woensdagochtend aan het werk. Als ik mijn lesuren op drie dagen wil houden, krijg ik zulke late uren en zulke lange lesdagen, dat ik er toch maar voor gekozen heb dan maar een extra ochtend te werken. Alleen 's ochtends dus, want 's middags heb ik de kinderen gezellig thuis.

Tussen het poetsen door heb ik mijn lap met bubbels en blaadjes te voorschijn gehaald. Ik wilde toch ook nog graag een foto bij fatsoenlijk licht maken. Bovendien heeft mijn roze bloem nu zijn zesde blaadje en een hart gekregen. Ook zit er nog een extra blaadje bij, het onderste. Maar dat valt wat minder op, natuurlijk. Ik werk met stevig papier in de stof, die ik er daarna via de achterkant weer uithaal. Dat werkt gemakkelijk en snel. Het werkt niet overal, natuurlijk. Als er al bloemblaadjes achter zitten, of een stengel, dan strijk ik de bubbel even en daarna haal ik het papier eruit. Dan kan ik het er ook op appliceren. Leuk werk! Ga ik nu weer snel mee bezig, genoeg schoolwerk weer gedaan!

3 opmerkingen:

  1. Wat gebruik je mooie stofjes. Zou zelf nooit zulke stofjes kopen maar als ik nu bij jou deze bloemen zie. Wauw. Past zo mooi bij elkaar. Wie weet verander ik misschien wel een keertje.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. piep, leuk meid, je bloempjes, en idd een ochtend meer lijkt me ook best dan...knuf mieke

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.