maandag 13 januari 2014

Quiltmarathon

Tweede blok voor Pi and Square, de verrassingsquilt voor manlief
We hadden het in oktober al besloten. Ik logeerde toen tijdens de herfstvakantie bij mijn moeder, met beide kinderen. De jongens waren gezellig en lief en we hebben heel veel tijd met z'n viertjes doorgebracht. Maar we kwamen wat minder aan het quilten toe dan we ook wel graag gewild hadden. Dus zo ontstond het plan: in de kerstvakantie zou ik weer komen logeren en dan zonder de kinderen. En dan zouden we twaalf uur achter elkaar quilten. Gewoon, voor de uitdaging!

1 januari pakte ik de trein. Mijn weekendtas zat voornamelijk gevuld met quiltspullen.
's Avonds hebben we al uren samen gequilt, heel gezellig. Ik werkte aan het kompasblok dat ik al eerder showde. Op 2 januari ontbeten we voor tienen en om tien uur ging de tijd in: twaalf uur quilten! Het kompasblok kwam natuurlijk af. Ook verschillende batikblaadjes werden er op mijn medaillonquilt geappliceerd. Ik tekende nog twee blokken uit en startte al aan dit blok, Castle Wall heet het.


Tussendoor aten we snel wat, simpel, want het moest vooral niet te veel tijd kosten. En chocola verboden bij quiltwerk? Tuurlijk niet, vooral niet als er op het doosje 'handwerkbonbons' staat, dan weet je zeker dat het legitiem is.
Wel een beetje jammer dan dat ik een kruimeltje morste, dat vervolgens op mijn stof smolt. Gelukkig op een plaats waar toch nog een applicatie moet komen...

Het werd zes uur. We hadden er al acht uur handwerktijd op zitten. We aten snel pizza met salade. De goede voornemens zaten vooral in de salade, de rest moest maar even wachten. Ook de avond ging moeiteloos voorbij. Om tien uur besloten we dat we toch nog maar even door moesten, we hadden tenslotte nog wel wat tijd gebruikt voor het eten. Voor de zekerheid nog maar even een uurtje door.

Om één uur 's nachts overwogen we om de hele nacht door te gaan. Zou ook wel grappig zijn: een marathon van 24 uur! Maar we werden al om half 11 bij de verjaardag van mijn nichtje verwacht. Bovendien: we werden toch wel een beetje moe. En het zou jammer zijn als we alles wat we deden toch weer uit moesten halen omdat we hadden zitten suffen en dus fouten maakten.

Het was een succesvolle quiltmarathon! Volgende vakantie weer?

3 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig blok is dit zeg!!
    En dat van de chocolade snap ik helemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi blok en wat gezellig om dit met je mam te doen en kunnen doen. Dat mis ik nog steeds. Ik hoop dat je dit nog heel lang samen met haar kunt doen.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.