vrijdag 31 januari 2014

Lekker puzzelen

Allemaal blokjes van verschillend formaat. Heel veel verschillende witjes en blauw, bruin en beige. Dit is al een mooie start voor de Pi and Square voor mijn man. Dit moet de linker bovenhoek worden. Mijn bron voor de volgorde van de blokjes en de kleine blokjes is en BOM van het Quiltkabinet van vorig jaar. De grote blokken die daarin staan vul ik echter op een andere manier in, met blokken die ik zelf heel mooi vind en die ik weer uit het boek van Karin Pieterse haal.
Zo wordt het toch weer een werk van mezelf, dat is nu zo leuk aan quilten!

Ik ben gelukkig weer beter. Nog niet helemaal, maar in ieder geval weer beter genoeg om alweer een halve week gewerkt te hebben en weer gewoon de dingen in huis te doen. Mijn hoofd zit jammer genoeg nog tjokvol en mijn stem is wat minder welluidend dan anders... Ik klink als een schorre kraai, mijn leerlingen moesten gisteren echt om me lachen...

We hebben een druk weekend voor de boeg. Vanmiddag ga ik met de kinderen naar een vriendin/collega van mij die haar vierde kindje heeft gekregen. Haar oudste twee zijn even oud als die van mij, maar ze heeft er daarna dus nog twee gekregen. Oef... Ik heb grote bewondering voor haar! Zelf ben ik wel blij dat mijn huis iets minder kinderrijk is, hoewel ik het altijd heerlijk vind als ik daar ben. Vanmiddag dus zes kinderen bij elkaar, wordt vast gezellig!
Morgen gaan we naar het verjaardagsfeest van Jan Stevens oma. Ze wordt 91 jaar! We zijn dan met een heel grote groep, er zijn al zoveel achterkleinkinderen bij.
En zondag ga ik weer op kraambezoek, bij een studievriendin van mij. Zij heeft haar derde kindje gekregen.
Een heel gezellige bende dus! Maar niet zo heel veel tijd om voor school dingen te doen, dus ik ben nu maar weer druk aan het nakijken (het houdt nooit op...) en straks ook maar weer als een wervelwind door het huis. Als er zo veel leuke dingen zijn, is het jammer dat je ook nog zo veel andere dingen moet!

4 opmerkingen:

 1. Oh dit wordt super de super.
  Daar zal je man heel blij mee zijn. Al moet hij nog wel een poosje geduld hebben.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig knap je alweer at op. Ja, je hebt het zeker druk zo met al die leuke bezoekjes. Mooi wordt de quilt met ook je eigen inbreng. Succes verder. groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie puzzelstukjes maak je. Niet forceren hoor die stem. Kun je als juf niet veroorloven!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.