zondag 28 december 2014

AWS blok 4

Het ene blok van de AWS is wat bewerkelijker dan de andere en tot nu toe vond ik deze wel vrij bewerkelijk. Ik ben er in november tijdens de bee al aan begonnen en pas net heb ik de laatste steekjes gezet. Daar kwam natuurlijk ook de kerstsok tussendoor, dus heel veel quilt-uren heb ik ook weer niet gemaakt, maar toch. Die vier klein Ohio Starblokjes, het grotere in het midden. Dan nog die geappliceerde blaadjes. Die heb ik met reverse applique gemaakt en dat werkte goed. Op de foto zie je niet veel verschil met gewone applicatie, maar als je het blok life ziet, is dat verschil er wel. Toen nog alles in elkaar zetten en daarna moesten er nog applicaties in het middenblok. Ik heb daar een vrij heldere blauwtint voor gebruikt, omdat ik het blauw dat in het middelste stofje zit iets wilde versterken, bovendien past het blok zo beter bij de rest, want daar zit ook overal blauw in.

Hier op tafel de blokken die ik tot dusver gemaakt heb. Wat leuk al bij elkaar!
Ik ga nu niet direct met blok 5 beginnen. Ik moet ook nodig iets aan de quilt voor manlief doen (de Pi and Square), want die begint echt te klagen. Manlief dan, de quilt zelf houdt zich koest. Manlief gebruikt nu mijn SBS op de bank, terwijl die nog niet eens geheel gequilt is. Tja, warmte geeft hij al wel. En het is toch te erg, dat hij als enige in huis niet een eigen quilt heeft!
Nu ligt manlief weer in bed. Niet mijn jongste zoon maar hij is ziek geworden. Het is ook haast onvermijdelijk: als docent (en hij is wiskundeleraar) word je ziek in de vakantie. Het is heel raar. Dan heb je er eindelijk tijd voor, of zo? Ik blijf overeind, is mijn goede voornemen. Als ik ziek word, dan pas als de scholen weer begonnen zijn! En dan kan het ook niet, want dan is het alweer bijna toetsweek. Gewoon niet ziek worden dus, braaf m'n groente en fruit eten, mijn vitamientjes. De quiltvitamientjes ook, dan kan ik vermijden in die figuurlijke lappenmand terecht te komen. De letterlijke is veel leuker!

6 opmerkingen:

 1. Ik wens jullie een gezond nieuw jaar !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Your AWS blocks look beautiful together, wonderful use of colours. Happy New Year!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een heel goed en gezond 2015 wens ik jullie. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie blokken laat je zien. Helemaal geweldig en het laatst gemaakt blok ziet er zeker erg bewerkelijk uit. Er staat me dus nog wat te wachten.....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me zo voorstellen dat je een bewerkelijk blok er ook minder snel bij pakt als je maar een paar minuutjes hebt. Dan doe je er ook weer langer over.
  Ik denk trouwens wel het effect van reverse applique te kunnen zien. Betekent dat dat de figuren achter de stof liggen in plaats van er op?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.