dinsdag 23 december 2014

Kerstvakantie

De kinderen heerlijk aan het knutselen. Ze plakken van alles met karton en plakband aan elkaar. Ook patchwork! Daarna nog even verven. Manlief is alvast voor het kerstdiner bezig, we krijgen de familie over de vloer. De dieren vinden het gezellig dat we allemaal thuis zijn. Tussendoor mijn kerstcreaties.
Kerstvakantie, wat een zaligheid! De week ervoor was uiterst hectisch: ik heb amper mijn huis gezien. De schooldagen werden enorm uitgerekt door de kerstmusical waaraan ik als docent ondersteuning bood en daar tussendoor moest ik ook nog gewoon lesgeven en ook nog naar de kerstdienst van mijn eigen kinderen, die gelukkig wel op een andere avond viel. 
Vrijdagochtend ging ik naar de laatste voorstelling van de kerstmusical, ook al was het mijn vrije ochtend. Van de borrel voor de collega's na afloop kon ik echter niet meer genieten, want toen was het alweer tijd om jongste zoon van school te halen. 
Toen had ik even twee uurtjes om niets te doen (lees: achterstallig huishouden doen en inpakken) en daarna vertrokken we naar somewhere in de middle of nowhere, waar mijn schoonvader een feest hield omdat hij per 1 januari stopt met werken. Zelfs de Tomtom snapte niets van de locatie en stuurde ons de verkeerde kant op. 
Toen we het eindelijk wel vonden, volgde een gezellige avond, met lekker eten, een nog beter toetje en speeches waar we maar weinig van begrepen. Daarna slapen in slaapzaaltjes, met z'n achten in één ruimte. Dan slaap je toch vrij beroerd, of beter gezegd: niet. Mijn nichtje bleef hoesten en neef en nicht waren beiden voor zeven uur wakker. Toen wilden mijn kinderen ook wel uit bed, dus het gevolg was dat we erg vroeg weer beneden zaten. De kinderen hadden ruimschoots de tijd om nog verstoppertje te spelen, want het ontbijt zou pas anderhalf uur later geserveerd worden. Maar het was het wachten meer dan waard, ik heb mijn buikje rond gegeten. Het was ontzettend gezellig om weer eens wat langer met de familie door te brengen.

Dit is de kerstboom bij ons in huis, gevuld met allerlei lichtgouden, bronzen en blauwe ballen. Daarnaast hangen er de nodige frutsels in, veel daarvan ook door de kinderen zelfgemaakt. Zo is de boom van ons allemaal. Elk jaar is het weer leuk om de doos met spulletjes uit te pakken! Verder hangen in huis de nodige kerstcreaties, maar verder ben ik niet zo goed in sfeerhoekjes creëren. Doordat we veel boekenkasten hebben, hebben we geen kasten van dressoirhoogte waar je mooi iets op kunt maken. En dan zou ik het nog niet zo goed weten, vrees ik, ik ben niet zo goed in decoratie, bij sommige mensen en blogs zie je fantastische dingen langskomen.

En met dit project ben ik zelf nog bezig. De kerstsok. Mijn doel was om 'm af te krijgen voor kerst, maar ik vraag me nu ernstig af of dat nog gaat lukken... Misschien nog een nachtje slaap overslaan? ;)

Maar ook niet àl mijn tijd is naar borduren gegaan. De goede kijker ziet op deze afghan blokken zitten die niets met borduurwerk uit te staan hebben. Het zijn stukjes van blok 4 van de AWS. Keurig in kerstkleur met rood, groen en goud!

En zo frutselen, knutselen en koken we heerlijk verder, de Kerst tegemoet! Ik wens jullie allen heerlijke dagen, geniet van elkaar!

3 opmerkingen:

 1. Beste Sjoukje, ik wens jou en je familie een hele fijne vakantie, fijne feestdagen en heel veel creativiteit in 2015! Groetjes, Nadia
  p.s jouw afghan borduurwerk is wel heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heerlijk zo samen met heel de familie en ja die drukte voor de kerst met kinderen, herken ik wel. Maar nu mag je rusten en komt het GENIETEN. Hele fijne dagen en heel veel goeds voor jullie voor 2015. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een gezelligheid allemaal.Je kerstsok wordt mooi en je blokken zijn geweldig mooi. Geniet van de rust en gezelligheid van de Kerstdagen en ook voor jullie een goed, gezond en creatief 2015 gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.