dinsdag 30 december 2014

Blok op repeat en wat is jouw trots?

Doordat ik meestal samplers maak, maak ik niet vaak hetzelfde blok. Natuurlijk maak je weet ik hoe vaak Ohio Stars en dat soort blokjes, zeker als je met de AWS en de Pi and Square bezig bent. Maar dit blok had ik na die eerste keer nooit weer gemaakt.
Het is een blok voor de Pi and Square, voor de quilt van mijn man, dus. Ik vind het een leuk idee dat we eenzelfde blok in onze quilts hebben zitten. De blauwe punten zijn van dezelfde stof gemaakt in mijn eerste sampler quilt. Hieronder zie je een foto van die quilt, het is het tweede blok in de derde rij.


Vandaag heb ik oliebollen gebakken. Voor het eerst sinds een paar jaar dat ik ze weer zelf gebakken heb, meestal kopen we gewoon een zakje. Het ging nog best wel goed. We hebben geen frituurpan en dan moet je dus met een stukje brood inschatten of de olie heet genoeg is, maar ik geloof dat het gelukt is: de eerste zeven lekkere oliebollen zijn alweer op (niet allemaal door mij!).

Nu hard verder met een Dear Jane blokje. December is alweer bijna op! Waarom werk ik ook elke keer zo last minute? Tot morgen, dan volgt een blogje met een Dear Jane blokje en een blogje met mijn jaaroverzicht. Zie jullie graag terug!

Verder nog een vraag: wat vind je van je eigen creaties de leukst gelukte van dit jaar? Het mag een hele quilt zijn, maar ook alleen een blok waarover je erg tevreden bent. Als je nu een reactie plaatst met een link naar een blogbericht over je leukste creatie, kan ik, maar ook andere lezers nog met een blogtour langs leuke dingen het jaar eindigen. Ik hoop dat je meedoet!

(Ik wist niet hoe ik een hyperlink moest maken in blogger, dat vond ik hier. Maar anders een beschrijving vind ik ook al heel leuk!)

7 opmerkingen:

 1. Zelf ben ik trots en blij met mijn afghan, eindelijk, na zes jaar is-ie af: Nature's Home Afghan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor de link, handig!

  Ik ben, hoe kan het haast anders, het meest trots op mijn Ripple deken. Ik maakte ook heel wat vilten poppetjes, en daar ben ik ook wel trots op, maar die deken is echt mijn Grote werk van 2014.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je deken is inderdaad prachtig! Ik ben benieuwd naar de deken voor Tortus!

   Verwijderen
 3. Ik heb geen blog, maar ik wil je wel bedanken voor jouw gezellige blogs en je een goede jaarwisseling en heel goed 2015 wensen. Een goed idee van je om zo iedereen zo'n mooiste werk te laten zien. Groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben zelf heel trots op mijn Berries and Bluebirds. Mijn eerste affo. Hoop dat ik volgend jaar om deze tijd er weer eentje kan noemen.
  Groetjes en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Berries and Bluebirds is dan ook wel een heel leuke! Is voor mij toch ook wel een wil-ik-ook-maken. Jij ook een goede jaarwisselingen en een leuk en creatief 2015!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.