dinsdag 16 oktober 2018

Sea Turtle Spirit of Serendipity

Sea Turtle Spirit of Serendipity HAED
What's in a name? Ik was niet op zoek naar nog een borduurpatroon, maar doordat ik borduurwerk van anderen zag, van deze zeeschildpad, was ik verkocht.
Serendipity betekent 'toevallig iets heel bijzonders vinden'. Dat is dit borduurwerk wat mij betreft beslist.
Het is niet dat ik schildpadden heel mooi vind, maar ik heb wel iets met ze, ik vind ze fascinerend. Zo oud, zo traag, zo voortdurend. Vroeger had ik een zilveren hangertje van een schildpad aan mijn halsketting. De pootjes konden bewegen, hartstikke leuk. Maar pas van dichtbij leek het een schildpad, keek je niet beter, dan leek het eerder alsof ik een gebraden kalkoen aan mijn kettinkje had hangen.
Ik heb mijn ouders eens als cadeautje een uit hout gesneden schildpad gegeven die ik bij de Wereldwinkel had gekocht. Ik vind 'm nog steeds mooi als ik het beestje bij mijn moeder in de boekenkast zie staan.
Maar bij dit borduurwerk zijn het ook de kleuren die het 'm doen. Ik houd van blauw, heel erg van blauw. En van groen en van paars, maar dan vooral in combinatie met blauw.
Moet lukken hierbij.

De eerste steekjes zijn gezet. Voorlopig borduur ik als ik alleen ben, het borduurwerk is nog enigszins illegaal omdat het een cadeautje voor Sinterklaas zou moeten zijn dat ik alvast voor mezelf geregeld had.
Maar weten jullie wel hoe lang 5 december nog duurt?!
Het lukte echt niet om te wachten! Mijn zelfbeheersing heeft echt grenzen.
Maar aangezien mijn huisgenoten zelden kijken waar ik mee bezig ben, kan ik tegen die tijd rustig de lap strijken en weer opvouwen, de strengen borduurgaren die nog niet aangebroken zijn er bovenop leggen en er een sinterklaaspapiertje omdoen. Niemand die in december merkt dat er toch al wel kruisjes op zitten.
Ik had moeten weten dat ik niet zo lang kon wachten, ik moet ook altijd extra chocoladeletters kopen omdat ik er voor pakjesavond echt al twee op heb en er rustig nog een oppeuzel terwijl ik de cadeautjes inpak en daarna door het huis verstop.

Ik heb op heel veel vlakken zelfbeheersing, echt waar, maar op het gebied van borduren en chocola blijkbaar niet.

2 opmerkingen:

  1. Hihi gaan ze da echt nie merken ?
    Heel mooi cadeautje heb je gekregen van de sint ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hahaha... je beschrijft het echt prachtig... Zie het helemaal voor me hoe je straks op pakjesavond je borduurwerk uitpakt en alleen jij weet dat je al een stukje gevorderd bent. Ik vind het trouwens een schitterend borduurwerk: ik houd ook zo van blauw en paars... Geniet er maar (voorlopig illegaal, hihi) volop van!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.