vrijdag 22 februari 2013

70. Arizona

Dit is blokje nummer 70, G10, wat betekent dat ik nu officieel de helft van de blokjes van de Sylvia's Bridal Sampler gemaakt heb!!! En rij G was me een rij, erg ingewikkelde en bewerkelijke blokjes. Ik ben nu bezig met de sashings, zodat ik snel de zevende rij aan het geheel kan toevoegen.

Doordat het voorjaarsvakantie is, had ik gistermiddag even heerlijk de tijd om malletjes te maken voor de komende blokjes. Dat is altijd best een klus, want het boek van Sylvia's Bridal Sampler is heel inconsequent met de beschrijvingen. Bij het ene blok worden alle malletjes gewoon achter in het boek geleverd, maar bij heel veel blokjes worden puur de afmetingen van de stukjes gegeven, in inches, met naadtoeslag. Dus dat is altijd een heel gereken voordat ik de malletjes op de juiste afmetingen heb. Driehoeken worden bijna altijd gemaakt door een vierkant doormidden te snijden, maar dat is geen prettige manier van werken als je met de hand naait, want dan mis je die naadtoeslag. Dus ik ben vaak het hele blok aan het narekenen voordat ik de malletjes heb. Voordeel daarvan is, dat ik eigenlijk nooit iets uit hoef te halen, het past allemaal perfect. En natuurlijk is het een heleboel werk, maar gelukkig maak de malletjes niet alleen voor mezelf, mijn moeder gebruikt ze na mij, zodat ze nog een ronde meegaan.
Maar gistermiddag dus heerlijk getekend, onder het genot van een kopje thee en zelfgebakken koekjes: woensdag waren de kinderen en ik de keuken in gedoken en we hebben maar liefst 50 koekjes gebakken. En die waren erg lekker en zijn nu dus ook allemaal op. Oeps...

5 opmerkingen:

 1. Alweer zo'n mooi blokje.
  Je gaat wel hard zeg!!
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie stofjes gebruik je voor de SBS. Ik heb besloten in 2014 pas te gaan beginnen (eerst maar even stofjes verzamelen).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het blok is erg mooi geworden en wat goed dat je zelf de blokken tekent. Je leert er veel van en je krijgt ze idd erg goed op maat. Heerlijk eigen gebakken koekjes wat zullen jullie gesmuld hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit vind ik nu eens een prachtig blokje! Echt heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Sjoukje: nav jouw berichtje op mijn blog: ik wil de SBS in het blauw gaan maken, maar twijfel daar nog over. Niet omdat ik dat zelf geen mooie kleur vind (is m'n lievelingskleur), maar eigenlijk omdat het weinig origineel is. Veel mensen maken 'm in het blauw, heb ik het idee. Aan de andere kant: ik maak 'm natuurlijk voor mezelf en niet voor anderen....Ik twijfel nog even door ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.