zondag 24 februari 2013

72. Wedding Ring 2

Alweer een blokje voor de SBS. Ik zit er helemaal in, het werkt zo lekker! Zoals jullie aan de updates van de afgelopen week hebben gezien, heb ik ontzettend van mijn voorjaarsvakantie genoten. Het maakte niet uit dat ik gewoon thuis gebleven ben en niet op de wintersport of iets dergelijks. Het maakte niet uit dat het weer niet zo lekker was (en we zijn echt nog een paar keer naar buiten gegaan om te wandelen). Binnen was het warm en binnen was mijn quiltwerk.

Dit is een behoorlijk rood blokje, maar het zal in de quilt omringd worden door allemaal overwegend blauwe blokjes. Dus ik vond dat het maar moest kunnen; uiteindelijk is het resultaat eigenlijk altijd mooi.

Ik ben nu bezig om de zevende rij (rij G) vast te naaien aan de eerste zes rijen. En terwijl ik aan het naaien ben, geniet ik weer van alle leuke blokjes die voorbij komen en die ik al een poos niet heb gezien. Als ik niet aan de hele quilt naai, heb ik het grote gedeelte in een plastic zak opgeborgen en kijk ik er bewust niet naar. De kleurkeuzes voor de blokjes die eronder komen, baseer ik op een foto die ik van de quilt gemaakt heb. Ik ben bang dat ik als ik het geheel telkens uit- en weer opvouw, ik de sashings aan de buitenkanten teveel laat rafelen.
Op de helft nu en soms droom ik al over hoe ik de quilt ga doorpitten. Ga ik weer op op het blok gericht quilten of ga ik een patroon verzinnen dat over elk blok heen kan? Vast staat dat ik het weer met de hand doe. Machinaal doorpitten lijkt me geen optie omdat ik geen naaimachine heb en me niet voor kan stellen hoe je dat mooi voor elkaar krijgt. En die long arm quilting service die ook wel bestaat, levert mooi werk, maar daar hangt een prijskaartje aan dat ik niet grappig meer vind. Dus gewoon weer met de hand. En gewoon zorgen dat ik elke keer als ik een top af heb, die direct ook doorpit.

Met de huizenquilt ben ik lekker bezig. Nog twee huizenblokken en dan begin ik aan de randen. Jeeh!

2 opmerkingen:

  1. Mooi blokje weer! Met de hand doorquilten vind ik ook het meest "echt" quilten (en ik vind het leuk om te doen). Hoewel machinaal ook heel mooi is.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooi blok heb je weer gemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.