zondag 25 augustus 2013

110. Tumbling Blocks

Ik ken dit patroon als 'babyblocks', maar in Sylvia's Bridal Sampler wordt het 'Tumbling blocks' genoemd. Iedereen ziet er in ieder geval de 3D blokjes in.
Met dit blokje heb ik alweer een rij vol en dus zit ik nu op de 110 blokjes. Nog 30 te gaan!

Het was opnieuw moeilijk om er een mooie foto van te maken, de lap wordt te groot. Voor de volgende rij moet ik eraan denken om 's ochtends een foto te maken, zodat de schaduw anders in de tuin valt, nu zie je de schaduw van de schutting over de top heen en ik heb nergens anders genoeg ruimte om de quilt uit te leggen.

Vandaag was de laatste vakantiedag en nog best een drukke. Vanochtend was ik ouderling in de kerk, en moest ik nieuwsbrieven uitdelen. Dus dan sta je al om 9 uur in de kerk en begroet je een half uur lang mensen, wat ik overigens wel heel leuk vind. Het is wel onvoorstelbaar hoeveel mensen al vroeg in de kerk zijn, het is een heel sociaal gebeuren. Hoe later het wordt, hoe jonger de mensen worden en de laatsten zijn bijna altijd de jonge ouders die moeilijk bij hun kroost in de crèche weg konden komen.
Na de dienst moest ik plotseling koffie schenken omdat iemand anders er niet was. Wel leuk, maar je staat weer anderhalf uur en daar waren de schoenen die ik aangetrokken had niet helemaal geschikt voor. We stonden met veel te weinig mensen, dus dan ren je je de benen uit het lijf. Mooi, voel ik me weer even minder schuldig over mijn onwil om te sporten!
Het was een schervendag. Ik begon met één kopje dat zo van de bar kukelde. Daarna schoof iemand anders per ongeluk een hele bak van het aanrecht. Een en al glas en aardewerk... Tijdens het afwassen brak ik nog een glas en mijn collegaatje nog twee kopjes. Als ons nou geen geluk meer in het vooruitzicht ligt?!

En morgen dus weer school. Voor de jongens is het alweer een week aan de gang en ze vinden het prachtig. Voor mij zal het best wel weer even wennen zijn. Veel minder quilttijd...
Dus als jullie wat minder vooruitgang van mij zien de komende tijd dan ligt het daaraan. Mijn baan van ruim drie dagen begint weer en ik zal dus ergens in tijd op moeten bezuinigen. Het wordt vanzelf weer zomervakantie!

4 opmerkingen:

 1. Veel succes dit nieuwe schooljaar, maar dat gaat vast lukken met al die scherven. Groetjes, Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi die sbs, en de thumbling bloks wat zijn ze toch leuk en zo 3d mooi

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het wordt echt een mooie quilt. Ik vind dat je mooie kleuren gebruikt. Nog even en hij is af....:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Your SBS looks fantastic.

  Greetings, Manuela

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.