donderdag 22 augustus 2013

Schapen gedubbeld

De schapentop zit in elkaar en is nu ook gedubbeld! Ik heb de hele hexagon van driehoekjes omlijst met een donkerblauwe batik en daarna de hoeken gevuld met twee verschillende stoffen. Het geheel lijkt zo vrolijk!

In twee hoeken zit de limekleurige uitvoering van Millefiori van Kaffe Fasset. Eerder had ik al eens wat stoffen van hem in huis gehad, waaronder deze stof. De vijf die ik had, vond ik prachtig. Maar heel veel andere stoffen van hem niet zo. Te grof. En ze combineren niet heel lekker met andere stoffen. Maar deze stof die doet het dus ontzettend leuk bij mijn schapendriehoekjes! Ik ben zo blij met deze keuze, het is echt even anders.

In de andere hoeken zit deze mooie geeloranje batik. Deze stof heb ik ook al in de driehoekjes verwerkt, ik vind 'm zo mooi!

Nog een foto van het dubbelen waarbij je duidelijk de verschillende hoeken ziet.
Ik ben de hele dag met de quilt bezig geweest. Vond ik wel toepasselijk: het was mijn laatste vakantiedag (ik werk altijd op donderdag, maar op vrijdagen ben ik altijd al vrij) en beide kinderen waren naar school. Dus ik had de tijd aan mezelf tot ik ze om 14.15 uur weer op moest halen.
Sinds maandag zit ook mijn jongste zoon op school. Hij wordt pas 5 oktober vier jaar, maar hij werd al uitgenodigd om mee te draaien. En hij vindt het fantastisch! Ook de naschoolse opvang heeft hij dinsdag gedaan, niet omdat het al nodig was, want deze week heb ik nog vakantie, maar omdat hij zelf zo graag wilde.
Hij geniet van alles met volle teugen, slurpt alle informatie op en reproduceert die thuis moeiteloos. Wij weten nu na vier dagen met onze jongste zoon op school meer over het verloop van de dag in groep 1 dan we in een heel jaar van onze oudste zoon hebben meegekregen.

Een quilt heeft ook een achterkant nodig en omdat ik nog wat dierenstoffen had liggen, heb ik die er ook in gebruikt. De achterkant is dus ook patchwork. Leuk, vind ik. Alleen nog wat extra naden, hopelijk krijg ik daar geen last van tijdens het quilten.

Dit is een foto van de achterkant op de grond (zo zit hij dus niet in de sandwich, wees maar niet bang. Hij paste net niet goed op de vloer en ik wilde toch even snel een foto maken. De stoffen die ik over had, heb ik in een middenbaan verwerkt en daar omheen heb ik limegroene sterrenstof, die ik gisteren bij de Stoffenkraam haalde. Past goed bij de hele quilt!

Nu kan het echte quiltwerk beginnen. En daar heb ik weer heel veel zin in!

8 opmerkingen:

 1. beautiful quilt. soooo many triangles. wow

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk, niet alleen de vormis origineel, maar ook de kleuren. Zie ik je verder met veel blauwtinten werken, hier ineens groen en geen. (En natuurlijk ook blauw...) Ik vind hem heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk gedaan zo. Ik dacht eerst dat je het als hexagon had gehouden en dat je het op een tafelkleed had liggen. Totdat ik ging lezen.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat is het mooi geworden en wat heb je een werk verzet in een paar dagen. Super !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. The quilt is very beautiful.

  Greetings, Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi geworden, heerlijk die vrolijke kleuren.

  Groetjes Yvon.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat mooi om zo een hexagon te maken. Echt leuk met die schapen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hij is heel leuk geworden, vrolijke kleurtjes en mooie stoffen gebruikt. Je zoon zal er blij mee zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.