woensdag 27 november 2013

129. King David's Crown

Help! Mijn schuurpapier is op!
Ik kon nog net de kleine malletjes maken, maar de grote, die lukten niet meer. Dus eerst maar weer eens langs de kluswinkel, zonder schuurpapier kan ik niet werken. Ik vraag me af hoeveel vellen ik al gebruikt heb voor de SBS. Genoeg!
Gelukkig kun je vrij veel malletjes opnieuw gebruiken (hoewel ik dat lang niet altijd in de gaten heb) en gaan de malletjes bovendien naar mijn moeder toe die ze ook nog een keer gebruikt voor haar SBS. Ik heb dus altijd een ingewikkeld systeem van nummeren, pakketjes maken en dan weer naar mijn moeder brengen. Het werkt.

Het blokje op de foto is echt wat feller dan het in werkelijkheid is. De foto was wat flets geworden, en ik heb die dus wat verbeterd, maar nu is het eigenlijk weer wat te fel. Nou ja, het idee is er...

Zondagmiddag lag de top weer uitgespreid in de keuken. Het past nog net... Ik leg dan allerlei stapeltjes stof erbij om te bepalen welke stoffen ik voor de volgende - en laatste! - rij blokjes ga gebruiken. Op deze manier voorkom ik dat ik dezelfde stoffen te dicht bij elkaar in de buurt heb. Ik heb ook niet één achtergrondstof, ik gebruik een stuk of tien, maar die moeten dan, voor het juist scrappy effect, weer niet naast elkaar komen. Dus da's even plannen. Maar dat vind ik helemaal niet erg.
We hadden een rustige zondag. Op zaterdagavond hadden we feestje gehad van buren die 40 jaar getrouwd zijn. Het was voor hen een verrassing en het was super geslaagd! Vanwege de oppas moesten wij om 12 uur weer thuis zijn, maar toen hadden we al een heel leuke avond gehad en toch ook genoeg gedronken. Dus de volgende dag maar even kalmpjes aan, vonden de kinderen ook helemaal niet erg. Die moeten door de week al zoveel dat een zondag nergens heen hoeven bepaald geen straf voor ze is.

4 opmerkingen:

 1. Wat een werk! Ziet er nu al schitterend uit hoor.
  Waar gebruik je eigenlijk dat schuurpapier voor? Zijn de malletjes van karton of hout?
  Misschien een domme vraag maar ik heb echt geen greintje verstand van quilt/patchworkzaken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Pauline! Bedankt voor je reactie
   Het schuurpapier gebruik ik om malletjes van te maken. Het is net wat dikker en dus steviger en met de schuurkant op de stof verschuift het niet tijdens het tekenen. Het is een goedkopere oplossing dan de kunststoffen paternovellen, die weer als voordeel hebben dat ze doorzichtig zijn.

   Verwijderen
 2. Ik heb net schuurpapier bij de action gehaald, maar ja daar heb jij niets aan. Hihi. Je sbs wordt echt mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Brigitta! Ik heb inmiddels ook weer in huis. Direct in een flinke voorraad!

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.