vrijdag 27 juni 2014

Dromen van Di Ford

In september gaan we met de quiltgroep starten aan Antique Wedding Sampler van Di Ford. Ik kan er nu al zo heerlijk bij wegdromen. Allerlei stofjes klaarleggen... denken over kleuren... stofjes uitzoeken, soms ook bestellen.
Gisteren kwam er weer een pakketje met twee heel mooie stoffen van Dutch Heritage. Het zijn sitsen, maar dan zonder glans. Misschien kan ik beter zeggen, stoffen met de motieven van sitsen. En ik vind ze moooooooi! In de Antique Wedding Sampler zit nogal wat broderie perse. De blokken worden op de punt gezet en alle halve blokken langs de rand worden versierd met broderie perse. En daar heb je natuurlijk wel stoffen met mooie motieven voor nodig.
Alleen maar rozenstoffen liggen me niet zo. Het past niet bij de kleurencombinatie die ik verder in mijn hoofd heb, het mag wat uitgesprokener. En in die sitsen vond ik de patronen en de kleuren die ik zocht.
Dit zijn twee verschillende sitsen, de ene met crèmekleurige achtergrond, de andere met theekleur. Maar ik wilde ook graag verschil in grootte van de motieven hebben. Ik denk dat ik hier heel veel mee kan, ben er erg blij mee! Er is nog een stof van Dutch Heritage die ik er graag bij wilde, Pomegranate, ook in crème, maar die was net uitverkocht. Moet nog een keer.

Verder leg ik ook stofjes apart met mooie motiefjes erin. Die kun je prachtig fussy cutten, wat je ook best wel vaak leuk kunt doen bij deze quilt. Veel van deze stofjes kocht ik twee weken geleden bij het Quiltfestival. (Goh, twee weken geleden alweer...)

'Primarily Quilts' van Di Ford is mijn favoriete boek. Ik blader het vrijwel dagelijks door. Haar kleurkeuze is de mijne niet: te beige, maar de hele stijl ligt me wel weer. Mijn verlanglijstje? Hier volgt een rijtje met foto's uit het boek.


Dit is 'Rotherfield Greys', een Engelse medaillonquilt. Er zitten ontzettend veel randen in en je kunt hier je hele stofjesbak voor gebruiken.


Dit is 'Phebe', erg bekend in blogland met die schaapjes en al die Ohio Stars, bijvoorbeeld bij Guusje. Erg leuk. Op deze foto erg bruin, mijn kleurkeuze zou iets frisser zijn, meer zoals bij Guusje. Toch blijft het leuk!

Deze is ook zo leuk! Dit is de Burnt Quilt, alias 'Oh dear, Mrs Tompkins!' De quilt is ontworpen op de afmetingen van een paneel van Den Haan & Wagenmakers 'Tree of life', maar hier is het opgevuld met applicatie. Als ik ooit nog zo'n paneel te pakken krijg (weet iemand ze nog te koop?!), komt deze quilt er ook nog weleens. Al die sterren en eieren! Juud is met een prachtige Burnt Quilt bezig, die kleuren vind ik ook erg mooi.

Maar deze komt natuurlijk eerst: de Antique Wedding Sampler. Ik ben benieuwd! Ik droom alvast vooruit!

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie stoffen heb je gekocht voor de Antieke. Het boek is zeker mooi. Ik ben al heel lang bezig met Phebe. Ook een prachtige quilt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Guusje, ik heb ook nog even naar jouw quilt gelinkt voor Phebe. Jouw kleurkeuze vind ik ook erg mooi! Bedankt voor je reactie!

      Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.