maandag 9 juni 2014

Weer een blok af van de Pi and Square!
Wordt wel leuk, toch! Ik moet ook weer eens door met het quilten van de Sylvia's Bridal, want deze top is ook al bijna op de helft, dan moet die ook gequilt kunnen worden!

Zaterdag was Dear Hubby jarig en hij werd 36 jaar. Met de kinderen hebben we er een leuke dag van gemaakt: op een terrasje heerlijk geluncht en daardoor door naar de kermis. Vinden we beiden niet zo heel fantastisch, maar wij genieten van het plezier van de kinderen. En daarna de rest van de middag lekker in de tuin van het warme weer genieten. Manlief wilde vooral rust en dat is zo wel gelukt. Veel van onze familie zien we volgende week al wel en vorige week was mijn zwager met gezin nog langs, dus bezoek hoefde niet per se. Vonden we ook wel okay, hoewel ze natuurlijk welkom zouden zijn geweest.
We komen weer wat tot rust, wat ook wel mocht, want vorige week was wel heel erg druk. Het toppunt was donderdagavond, toen hadden we beiden (toevallig) op hetzelfde moment met de examinator van ons tweedecorrectiewerk afgesproken, wat wel erg intensieve gesprekken zijn. Als docent van een examenklas kijk je eerst zelf het examenwerk helemaal na en je geeft aan elke vraag een score. Daarna wordt het werk opgestuurd naar een andere school in Nederland en zelf ontvang je ook weer werk van een weer andere school. Dat werk kijk je ook na, de tweede correctie. Daarna moet je als twee docenten overeenstemming zien te bereiken. Dat is best een uitdaging, want bij Nederlands staat er heel vaak in het correctiemodel: Een antwoord in de geest van ... (en dan een uitleg). Maar wat is dan precies 'in de geest van' en waar houdt dat op?
Daarnaast had ik ook het grootste deel van het werk nog nagekeken in diezelfde week, dus elk moment dat ik niet aan het lesgeven was, zat ik in dat examenwerk. Ik ken het correctiemodel nu uit mijn hoofd, geloof ik. Maar ik werd er zo ontzettend moe van, halverwege de week voelde ik me gewoon echt ziek van vermoeidheid. Nu hebben we weer gelegenheid tot bijkomen voor de eindsprint. Nog vier weken, dan hebben we vakantie!

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.