zondag 15 april 2018

Making Waves

Afgelopen zaterdag waren we bij vrienden aan het klussen in het nieuwe huis. Behangen, op patroon, altijd leuk, maar manlief en ik kunnen dat klusje samen heel goed aan.
Tijdens de rondleiding, want ik was nog niet eerder in het nieuwe huis geweest, stonden we in de woonkamer bij een muurtje dat donkergroen werd, daar tegenover moest eigenlijk een wandkleed in groentinten komen, iets met stof om weer een andere textuur te hebben. Maar ze hadden nog niet echt een mooi wandkleed gezien, zoiets als wat wij aan de muur hebben vonden ze wel heel erg mooi.

Da's een leuke uitdaging en ik ben op zoek gegaan naar een patroon. Ik wil niet nog een keer Fly Away maken, dat vind ik saai. Ik kwam op het internet dit gratis patroon van Hoffman Fabrics tegen en dat lijkt me wel wat. Ik pas het aan qua grootte, zodat het bijna een meter in het vierkant wordt (het patroon is voor 90 inch, wat me echt veel te groot is). De stukjes stof worden dus een slag kleiner, maar dat kan uitstekend.
Ik ga wel met Hoffman stoffen werken, maar niet met deze serie. Ik kom weer op de batiks uit (ik zit echt in een batikperiode, denk ik) en dan in groentinten, verlopend van donker naar wat lichter en dan met wit zoals ook op deze foto. Het moet volgens mij erg mooi worden.
In mijn lapjesla liggen nog wel wat groene batiks, maar het moest wat aangevuld worden en ook een echt witte stof had ik niet liggen. Dus ik heb een bestelling voor stof gedaan en ik hoop dat het dinsdag binnen is, kan ik direct beginnen!

Met de sterrenquilt van oudste zoon ben ik ook al een heel eind met het doorpitten. Nog vijf blokken, dan is het af! Uiteraard moet de bies er dan ook nog omheen. Misschien wel goed voor deze quilt als de stof voor Making Waves niet té snel binnen is! ;) Voor jongste zoon ben ik begonnen met vierkantjes aan elkaar zetten. Grappig klusje, maar ik kan het niet constant doen.

Op school is het even weer wat minder extreem de komende weken en dan volgen er zelfs twee weken meivakantie, wat een zaligheid! Dan zal ik echt heerlijk quilten en de nodige boeken lezen om uit te rusten voor de enorme hectiek die er daarna weer aan komt. Examentijd. Zucht.

2 opmerkingen:

  1. Die vrienden boffen toch maar met jou. En voor jou is het een leuke uitdaging. Veel succes ermee. En ja, nog even en dan is er mei vakantie. Kun je je accu weer opladen. Nog een fijne dag en groetjes van Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super leuk patroon is dit zeg!
    Zal vast helemaal goed komen.
    Even nog een kale muur maar dan komt er ook een pronkstuk te hangen...

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.