zondag 12 mei 2013

85. Mexican Star

Afgelopen week heb ik gewerkt aan deze Mexican Star. Hij heeft vrij lang op mijn molton doek gezeten, want ik had het gewoon echt druk aan het begin van de week. Pas bij mijn schoonouders, op Hemelvaartsdag, heb ik de laatste steekjes gezet. Maar het lapje is de moeite waard, hoor, ik ben weer heel blij met hem.

Vandaag heb ik veel aan het jaarboek voor school gewerkt. Elk jaar stel ik een jaarboek samen voor de eindexamenkandidaten dat ze meekrijgen als cadeautje bij hun diploma. Ze hebben zelf stukjes geschreven en foto's ingeleverd, maar ook docenten leveren het nodige aan. En zo maak ik van al die stukjes een mooi geheel. Klinkt eigenlijk net als patchwork, vind je ook niet?! Het is een soort scrapboeken op de computer, behalve dan dat er van mij ook nog een spellingscontrole verwacht wordt. Ook al heb ik sommige leerlingen vier jaar in de klas gehad (ik geef alleen aan de bovenbouw vwo les), nog lang niet iedereen spelt foutloos. En ook mijn collega's spellen niet alles even correct. Nederlands is gewoon heel erg ingewikkeld. Heel soms ontdek ik weleens een spelfout in mijn blogjes. Maar dat zijn gewoon typefouten, hoor, doordat ik zo haastig ben omdat ik weer verder wil met m'n lapjes, dat snappen jullie natuurlijk ook wel! ;-)

Hopen maar dat mijn leerlingen morgen hun kop erbij houden en het examen zonder spelfouten maken. Oei, wat vind ik het spannend, net alsof ik zelf examen moet doen! Morgen niet vergeten om op gympies naar school te gaan. Ik moet 's middags bij het examen surveilleren en niets is erger dan tikkende hakken in een stille gymzaal...

3 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig blok is dit.
  Ja, echt gympies aan doen hoor!!
  Oudste dochter mocht vorige week al even proef zitten in de examenruimte op haar belangrijke stoel tijdens deze dagen. Het eerste wat ze zei toen ze thuis kwam. Gelukkig kraakt mijn stoel niet!!
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke ster! Veel succes met de examens morgen en nog meer succes aan de studenten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Marguerite, jij ook succes voor jouw dochter!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.