maandag 15 april 2013

Rood randje

Mooi rood randje, toch? Ik ben druk bezig met de bies om Quintijns huizenquilt. Het wordt leuk, maar ik moet wel zeggen dat ik dit niet zo'n heel leuk werkje vind. Eerst de bies er tegenaan, wat naaien is door vier lagen stof en een vulling. Dan vraag ik me weleens af waarom ik ook alweer geen naaimachine gebruik. (Even later weet ik dat alweer: ik kan gewoon niets met een naaimachine. Het gaat scheef, het gaat stuk. Het wordt anders dan dat ik het wil.) Maar als ik dan ook de bies aan de achterkant vast gezet heb en het mooie smalle randje zie, dan ben ik toch ook wel weer heel tevreden. Ik zal nooit een bies in dezelfde kleur als de rand kiezen. Gewoon zonde van het werk!

Nog één rand. Nog twee avonden, dus. En ik ben bezig om het etiket te borduren. Niet helemaal echt een etiket: ik borduur direct op de achterkant, want die is mooi effen lime, dus het is niet nodig eerst nog een stuk stof erop te zetten. Bovendien zit het er dan alvast op. Anders gebeurt het toch weer niet... Voor mijn eigen sampler heb ik soort ster gemaakt met de gegevens erop. Maar de ster heb ik nooit vast genaaid, zit nog steeds in mijn handwerkmandje. Tja.

Vanochtend nog vroeg een collega me wat ik dit weekend gedaan had. Dus ik vertelde over de trunkshow van Supergoof en over alle quilts die zij liet zien met bijbehorende verhalen. "Dusse... jij doet dat dus ook? Dat 'kilten'?" Aaargh! Wat Ingrid vertelde over de uitspraak van onze hobby is helaas zo waar. Iedereen wil ons aan de Schotse rokken hebben.

Al is een quilt van kilts natuurlijk ook best leuk:
http://sewcooklaugh.blogspot.nl/2009/03/kilt-quilt-1-tartan-sampler.html

4 opmerkingen:

 1. Wat een schattig randje! Ik ben momenteel ook aan mijn eerste bies bezig... zweten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe ook alles op de hand hoor. Is lekker ontspannen. Je bies ziet er netjes uit. Ik zag net op je andere blog dat wij niet eens zo ver bijelkaar vandaan wonen. Is daar bij jullie in de buurt een bee. Groetjes, Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Brigitta,

  Ik heb nog geen bee in de buurt ontdekt. Ik ga altijd naar Earnewâld bij het Quiltkabinet. Is erg gezellig,, maar wel een eind rijden. Maar voor gezelligheid heb ik het toch maar over! En gelukkig, jij dus ook een handquiltster. Wel een klus elke keer, maar zo leuk!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.