woensdag 3 april 2013

79. Weathervane

Betekenisvol blokje. Niet eens zozeer vanwege het patroon, maar wel vanwege mijn stofkeuze die weer gekomen is door de datum waarop ik dit blokje maakte. Ik heb het grootste deel van dit blokje gemaakt op 31 maart en dat zou mijn vaders verjaardag zijn geweest. Het viel dit jaar op Pasen en mijn moeder en ik hebben de dag samen doorgebracht. 's Middags samen met mijn broer en zusje, 's avonds met z'n tweeën, beiden aan tafel met een quiltwerkje.
Het blijft moeilijk zonder mijn vader, ik mis hem enorm. Juist nu zijn ziekte iets meer in het verleden komt te liggen, herinner ik me de man zoals hij was voordat hij ziek werd, zijn humor, zijn rake opmerkingen. Maar vooral ook zijn liefde en aandacht. En dat mis ik. Voor mijn moeder is het nog heel veel erger. Gelukkig kan zij ook iets van rust vinden in het quilten. Ze heeft een heel mooi verwerkingsquiltje gemaakt, ik zal eens vragen of ik daarvan een foto mag laten zien. Verder is ze ook met Sylvia's Bridal Sampler bezig, maar dan in het rood. groen en crème. Alle malletjes die ik gemaakt heb, bewaar ik voor haar. Kunnen ze tenminste twee keer gebruikt worden.

De oplettende bloglezeres met een goed geheugen weet ook wel waarom de stofkeuze voor dit blokje betekenisvol is. Het zijn allemaal stoffen die ik ook in mijn vaders quilt gebruikt heb. Die quilt bestond uit maar zes stoffen, omdat ik het patroon wilde laten spreken. Drie van die stoffen zitten ook in dit blokje, speciaal voor mijn vaders verjaardag. Omdat hij nog steeds zo in mijn gedachten is. En blijft.

7 opmerkingen:

 1. Wel heel mooi hoe het quilten jullie helpt bij het verwerken en het herinneren van je vader...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi om een blok te maken waar zoveel herinneringen aan vast zitten.
  Mijn vader is al bijna 18 jaar geleden overleden en ik mis hem nog iedere dag.
  Groetjes Marguerite
  Vergeet helemaal te zeggen dat ik het een super mooi patroon vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is een heel mooi blokje geworden. Niet alleen voor het patroon en de kleurtjes, maar des te meer voor de herinneringen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi blok met mooie herinneringen,...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mooi blok en heel bijzonder. 31 maart is ook voor mij een bijzondere dag die met mijn pap te maken heeft. Het blijven moeilijke en lastige dagen zeg ik altijd. Heelfijn dat jullie samen waren en dit konden delen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het blijft moeilijk, zo'n verlies. Mooi dat je je vader kunt herinneren voor z'n ziekte. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.