zaterdag 13 april 2013

Super Supergoof!

Het was super, de trunkshow van Supergoof, oftewel Ingrid, die ze vanmiddag toch steeds meer voor me is geworden. Ik heb geen foto's van de show en van de quilts gemaakt. Ik had het veel te druk met luisteren en al die quilts bekijken. Bovendien staan die foto's al op zoveel blogs en Ingrid heeft de foto's van haar quilts ook op haar eigen blog staan, dus als ik nog een keer iets wil bekijken dan kan dat.
En misschien klinkt het heel erg en misschien zelfs wel oneerbiedig, het waren ook niet de quilts die deze middag bijzonder maakten. Het waren de verhalen om de quilts heen. Ingrid kan vertellen, heel goed vertellen. Verhalen die ontroeren, ook herkenbaar zijn en ook verhalen die vaak heel grappig zijn.
Een heel goed bestede middag, die ook heel inspirerend zal werken, vermoed ik. Het hoeft niet per se perfect te zijn: het geheel wordt uiteindelijk wel heel mooi.

En natuurlijk waren er ook quiltwinkeltjes aanwezig, zoals jullie waarschijnlijk al vermoedden door de foto. Ik had centjes gespaard om hier uit te geven en dat heb ik dus ook gedaan. De bruintjes in de middelste rij neigen in het echt wat meer naar beige. Ik zal ze nog niet direct gebruiken, maar ooit wil ik nog wel een quilt in bruin, beige en blauw maken. Voorraad is ook goed!
De voorste lapjes zijn voor de quilt voor Dante, zijn schapenquilt. Daar kan ik binnenkort echt mee van start, want Quintijns huizenquilt is bijna af. Ik moet nog aan twee kanten de bies vastnaaien. Die bies ligt al onder de lapjes klaar. Mijn moeder, die gezellig mee was, heeft ook haar slag geslagen, weer heel veel mooie rode, crèmekleurige en groene lapjes voor haar SBS. Leuk, zo gezamenlijke verslaving.

Ik zal snel weer eens wat van me laten horen, ook een goed voornemen dat ik aan deze middag met Ingrid heb over gehouden. Wat heeft zij al veel mensen met haar blog geïnspireerd! Ik durf niet hetzelfde te hopen, maar ik merk dat ik het leuk vind dat mijn blog ook gelezen word en vanmiddag kwam er ook iemand naar me toe die me herkende, vond ik toch heel fijn!

En nu weer aan de slag, de draad (en naald) weer oppakken en doorgaan. Als ik ook ooit twee van zulke grote manden met quilts wil hebben, moet ik aan de slag!

8 opmerkingen:

 1. Wat hebben we genoten hé vanmiddag. Ik zat achter je. Zoveel moois dat er aan ons voorbij kwam. Zit nu wel een probleem: welke/wat zal ik ook gaan maken? De sbs knabbelt het hardst aan mij of zal het toch de dear jane worden. Eerst nog een nachtje over slapen. Denk dat er nog veel meer quilts voorbij zullen komen in mijn droom.
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marguerite,
  Zat jij achter mij?! Ik heb natuurlijk nooit een foto van je gezien. Jammer dat we niet verder kennis gemaakt hebben! Leuk, he, dat bloggerswereldje.
  En moeilijk ook, wat je allemaal nog maken wilt. Heb ik ook, maar die SBS ben ik natuurlijk al mee bezig. Maar de klosjes- of de vingerhoedjesquilt vind ik ook zo leuk! En Dear Jane komt ook nog wel een keer.

  Groetjes, Sjoukje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helaas, ik had tussen jullie in kunnen zitten ;-) maar lig met een pittige griep op bed, het feit dat ik vandaag ook naar de show van supergoof zou gaan, maakt me alleen maar zieker. Ik zou met mijn zus gaan, we hadden ons er al weken op verheugd, maar het mocht niet zo zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat was het geweldig vanmiddag hè. Super. Ik zit nu nog na te genieten. Ik blijf je volgen hoor en zal zo nu en dan ook even reageren. Groetjes, Brigitta

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik las al op diverse blogs dat jullie zo genoten hebben en je hebt ook nog prachtige lapjes gekocht !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. En ik zat weer vlak achter Marguerite haha. jij had een prachtplekje, mooi vooraan! ook ik heb ontzettend genoten van de mooie verhalen van Ingrid en de inspiratie daaruit :-)
  groetjes, Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo Sjoukje. Ik ben het helemaal met je eens dat juist de verhalen bij haar quilts de hele show zo bijzonder maken. Dat is trouwens ook het mooie met deze hobby dat een quilt zo'n hele speciale betekenis en herinnering kan hebben. Ik heb enorm genoten en geniet nog na!
  Nog bedankt voor je reactie op mijn blog, gezellig! Groetjes van Chris.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dat ik je blog heb ontdekt. Ik werk ook altijd met de hand. Je hebt in ieder geval een heerlijke middag gehad, en prachtige lapjes gekocht!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.