dinsdag 23 april 2013

Uit de oude doos: Indianenverhalen

Bloemetjes borduren... Daar was ik eigenlijk wel klaar mee. Dus ook mijn borduurwerk lag een hele tijd stil. Tijdens mijn examentijd van de middelbare school (1998) had ik mijn witte kat af geborduurd, daarna kwam er een hele tijd niets.
Tot ik tijdens mijn studietijd de handwerkwinkel in Groningen ontdekte. Deze winkel verkocht pakketten van het merk Dimensions en die gingen eens over wat anders dan bloemetjes of elfjes. Ik was verkocht door deze indianenmeneer. Enige probleempje: het was dúúr, zeker met mijn bescheiden inkomen als student.  Ik heb heel wat schoongemaakt om dit te kunnen betalen. 
Het pakket heet 'Sacred connection' en wat ik er zo mooi aan vond waren al die dieren die 'verstopt' zaten in het borduurwerk. Je ziet een beer en een arend in de rotsen en in de lucht zit een lynx. Het is geborduurd op 18 count donkerblauwe aida, meestal met twee draadjes, de lynx met één. Ik was weer helemaal verslingerd aan het borduren en het werk was razendsnel af.

Toen bleek de indianenmeneer ook nog een zusje (of dochter?) in de winkel te hebben wonen. Ook zij kwam (na ettelijke uurtjes werken) mee naar huis. Dit werk heet 'Hidden Spirits' en je ziet een buffel en een wolf in de bergen en haar voet staat op een beer. In de lucht zie je een poema. Datzelfde beestje staat minder verstopt ook naast haar en ze laat nog een vogel in de lucht. Een ontzettend mooi borduurwerk!

Pas later in mijn studententijd heb ik dit werk in laten lijsten. Tegelijk hebben ze dezelfde lijst gekregen en ze hangen nu naast elkaar in de woonkamer. Het enige borduurwerk dat nog in de kamer hangt, een unieke positie!

7 opmerkingen:

 1. Wauw, jij houd ook niet van de simpele pakketjes zeg!!
  Deze zijn super mooi. En terecht dat ze nog steeds in de woonkamer hangen.
  Jammer dat de pakketten, ook nu nog, zo duur zijn. Ennnnn dat we geen doosje met tijd kunnen kopen, want anders.....
  Groetjes Marguerite

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wunderschöne Stickereien.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn allebei schitterend! En ik vind de verhalen erachter erg leuk om te lezen.
  Ik heb zelf ook 2 indianenplaatjes geborduurd.
  En die winkel in Groningen is geweldig!
  Daar hangt zoveel aan de muren...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn allebei heel erg mooi. Dimensions maakt prachtige borduurwerken met deze afbeeldingen kan me ook goed voorstellen dat je er toen voor gevallen bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw wat zijn dit beauty's, schitterend gemaakt en een hele uitdaging op donkerblauwe stof. Kan me voorstellen dat ze nog hangen hoor! Heb geen idee welke winkel je bedoelt trouwens in Groningen!
  Groetjes, Amarins

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bedankt voor jullie reacties! Altijd zo leuk om te lezen!

  @Amarins: Sajet in de Guldenstraat. Klik maar op de link.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.