zaterdag 27 april 2013

Shaun het schaap

Mijn jongste zoon is gek op Shaun het schaap. Ik heb er weleens eerder over verteld. Die gekte heeft me geïnspireerd om een schapenquilt voor hem te maken. Het middenstuk is nu af. Dit is Shaun, geappliceerd en daarna nog wat geborduurd voor de details. Ik heb een kleurplaat van Shaun gebruikt als patroon, zo kon ik prima het beestje appliceren. De pupillen zijn in de oogjes geborduurd en ook om de witte vacht heb ik met grijs geborduurd om het iets meer te benadrukken. Dante vindt het erg mooi geworden en ikzelf ook!

Dit kleurrijke dienblad bestaat uit de driehoeken die om het middenblok heen gaan komen. In blauw, groen en oranje. Wordt vast leuk. De eerste strook zit er inmiddels al aan. Het gaat lekker vlot, het zijn driehoeken van 8 cm, want daar pasten de figuurtjes in de stof goed in. Ik zal snel mijn vorderingen laten zien.

De afgelopen week heb ik vooral geborduurd. Ik had nu de huizenquilt af, rij 8 voor de Sylvia's Bridal Sampler ook, dus eigenlijk helemaal geen druk vanaf het quiltfront. Dus lekker een week geborduurd. Gisteravond heb ik de driehoekjes opgepakt en vandaag heb ik heel veel gewerkt aan de schapenquilt. Het was de eerste dag van de meivakantie. Het was koud, dus we zijn amper buiten geweest. Dus maar goed gebruik gemaakt van al die tijd. 's Middags ben ik met m'n oudste nog een stukje gaan fietsen. Ik vind het leuk om door de stad/plaats te fietsen, om plekjes te ontdekken die ik nog niet eerder gezien heb. En zo doe ik tegelijkertijd wat aan mijn conditie. Hardlopen vond ik altijd wel leuk om te doen (hoewel ik het nog steeds niet fanatiek deed), maar na mijn eerste zwangerschap is dat geen goed idee meer, ik heb dan heel snel bekkenpijn. Dat is iets wat ik aan de zwangerschappen heb over gehouden en waar ik alleen maar last van heb bij grote inspanning. Gelukkig maar dat mijn hobby me op m'n plek houdt!

Gisteren waren de Koningsspelen op de basisschool van mijn oudste zoon. Ik was teamleider voor een groepje kinderen uit groep 1 tot en met 4 en mijn jongste deed vrolijk mee, ook al is hij pas 3 jaar. Het was goed georganiseerd en heel gezellig, maar het weer werkte niet mee. Halverwege het programma besloot de directrice er toch mee te stoppen voor de jongste kinderen, het ging steeds harder regenen. De kinderen gingen terug naar hun klas waar ze nog wat leuks gingen doen en mijn jongste zoon en ik gingen naar huis. En daar merkte ik pas hoe verkleumd ik toch was geraakt. Dante klaagde ook dat hij het koud had en we zijn samen op de bank gekropen, elk onder een quilt (wat heerlijk dat we er nu twee hebben!) en we hebben samen Scooby Doo gekeken. Jammer van de Koningsspelen, het weer was niet echt koningsgezind...

4 opmerkingen:

 1. Wat een schattig schaapje! Je zoon zal er heel blij mee zijn. En al die kleurtjes in het dienblad... leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat bekkenprobleem slijt echt wel met de jaren..maar kan lang duren! Bij mij minstens 3 jaar.
  Shaun het schaap is erg leuk geworden!
  Weet je dat je hem ook kan haken...?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je, Tania en Pauline!
  En Pauline, ik heb het haakpatroon ook, maar ik wil al zoveel maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O wat is hij leuk en al die keuren dat wordt straks een prachtige quilt. Ik ben ook druk aan het borduren op dit moment ik vind het nu erg leuk om te doen. Jammer van het weer voor de kinderen ik zag er hier ook heel wat die door de stromende regen liepen ik dacht de arme kinderen jammer dat het juist deze dag zulk waterig weer was.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.