dinsdag 16 april 2013

Uit de oude doos: Noah's Sub

 Tijdens de zwangerschap van mijn eerste zoon was ik druk bezig met een groot borduurwerk dat helemaal gevuld ging worden: Noah's Sub, een kruising tussen het bijbelverhaal en The Yellow Submarine van The Beatles. Op de onderzeeër, in, onder en boven staat, zit, zwemt en vliegt een bont gezelschap. Elk dier was zo leuk om te maken! Wel werd ik af en toe erg moe van de vele stiksteekjes.

 Een foto van het reisgezelschap. De slang heeft zich om de periscoop gewikkeld, de giraffes zitten in de knoop met elkaar. En zie je de leeuw? Die zit in zijn strandstoel op het dek van het zonnetje te genieten. En de krokodil kijkt vol belangstelling naar de gorilla die aan het vliegeren is.

 Even onder water kijken, hoor. Rechts in de hoek zwemt een octopus met zijn duikbril op. Allemaal veelkleurige vissen zwemmen om de boot. Door de raampjes zie je dat het ook druk is ín de duikboot.

De andere kant. Een orka die dolgelukkig achter de boot aan springt. In het achterste raampje zie je een stel konijnen die er al voor gezorgd hebben dat ze niet meer met z'n tweeën zijn, maar met een veelvoud daarvan. En zie je daar het nijlpaard verliefd worden op de walrus? Daar komen leuke kindertjes van!

Quintijn is nog steeds erg blijk met dit borduurwerk. Soms haalt hij het zelfs van de muur om het van dichterbij te bekijken, maar dat vind ik dan weer doodeng. Niet dat hij het bekijkt, maar wel dat hij een vrij zware lijst zelf van de muur afhaalt. Er moet niets met hem gebeuren, maar ook niet met de lijst, die is echt gruwelijk duur.

Met een close-up van dit schildpaddengezin zeg ik 'welterusten' tegen jullie. Dit was het eerste blogberichtje van een thema dat ik elke week probeer te doen: uit de oude doos. Jullie hebben veel van de foto's weleens gezien, maar nooit met het verhaaltje erbij. Ik heb al een vrij ruime handwerkervaring van voordat ik blogde. Leuk toch om daar af en toe ook wat van te laten zien?

6 opmerkingen:

 1. Leuk, leuk, leuk!!!
  Laat gerust meer zien!
  Een geweldig werk is dit.
  En zo mooi ingelijst...zuinig op zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wunderschön.
  Die Stickerei ist ganz, ganz toll und toll gerahmt.

  Liebe Grüße Grit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dit een schatje.
  Echt eentje om heel erg zuinig op te zijn. Met of zonder dure lijst.
  Groetjes Marguerite
  Gisteren quiltles gehad. Was er bijna uit dat ik de SBS-quilt wilde gaan maken. Maar na wat ik gisteren weer te zien kreeg weet ik het niet meer. Hahaha.... Grrrr....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wunderschön die Stickerei.
  Der Rahmen passt super dazu.

  Liebe Grüße
  Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Sjoukje,

  Wat een gaaf borduurwerk! Heb je er toevallig nog een patroon van?
  Hoe groot is het borduurwerk?

  Groetjes,
  Danielle

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daniëlle, bedankt voor je reactie! Ik heb het patroon niet meer, maar hier (http://123stitch.com/item/Stoney-Creek-Collection-Noahs-Sub-Cross-Stitch-Pattern/97-1490) kun je het vinden. Het is echt een boekje, werkt heel prettig. Het patroon is 320 x 220 kruisjes. Hoe groot het wordt, hangt af van de stof die je gebruikt. Ik ben benieuwd of je 'm ook gaat maken!

   Groetjes, Sjoukje

   Verwijderen

Bedankt voor je reactie! Ik vind het erg leuk om iets van je te horen.